Заказан протест због великог загађења ваздуха

20.01.2020. 09:54
0
ИЗВОР: klix.ba

Неформална група грађана Сарајева најавила је за данас протестни скуп због великог загађења ваздуха, а који би де требао одржати од 12 до 13 сати у парку испред Владе Кантона Сарајево.

Организатори овог протестног окупљања позвали су на Фејсбуку грађане да дођу с маскама испред Владе КС.

Како кажу, узнемирени подацима о квалитету ваздуха у Кантону Сарајево те скептични у вези с одговорношћу појединаца и привредних субјеката, али и одлучношћу надлежних институција да се озбиљно посвете системским и дугорочним рјешењима, одлучили су изаћи на улицу.

– Из одговорности према дјеци која су нашим немаром приморана удисати отровне честице, окупљени у неформалну групу позивамо све грађане, домаће и међународне невладине организације којима је у фокусу брига о добробити дјеце, еколошка удружења и све остале заинтересиране да мирним протестним окупљањем заједнички изразимо забринутост и незадовољство досадашњим приступом овом тренутно најозбиљнијем проблему с несагледивим посљедицама по здравље грађана – кажу из неформалне групе грађана.

На прошлоседмичној прес конференцији Влада Кантона Сарајево најавила је да ће осигурати социјално угроженим грађанима овог кантона бесплатне заштитне маске и пречишћиваче ваздуха као помоћ због изузетно загађеног ваздуха.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    12h 6m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 50m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 34m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 35m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 17m
    0