Zvezda i Partizan saznali imena protivnika u evropskim mečevima

27.08.2021. 14:12
0
IZVOR: Katera

Fudbalski klub Crvena zvezda saznao je danas protivnike u grupnoj fazi Lige Evrope za sezonu 2021/22., dok je danas, takođe, održan i žrijeb za novo UEFA takmičenje Liga konferencija, gdje će učestvovati Partizan.

Zvezda se petu godinu zaredom plasirala u jedno evropsko takmičenje. Nakon jedne sezone takmičenja u Ligi Evrope, crveno-bijeli su dvije godine zaredom igrali Ligu šampiona, a zatim prošle godine ponovo Ligu Evrope.

Ove sezone, Zvezdi je grupna faza Lige šampiona izmakla u trećoj rundi kvalifikacija, pred "plej-of", te su pobjedom nad Klužom uspjeli da se domognu Lige Evrope po treći put u posljednjih pet godina.

Tim Dejana Stankovića će ove sezone u grupnoj fazi takmičenja igrati protiv portugalske Brage, bugarskog Ludogoreca i danskog Mitjelanda.

Fudbaleri Partizana će u grupnoj fazi Lige konferencija, debitantskom takmičenju UEFA-e igrati protiv belgijskog Genta, estonske Flore iz Talina i kiparskog Anortozisa.

Crno-bijeli su sinoć slavili protiv portugalske Santa Klare u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija rezultatom 2:0 i sa ukupni 3:1 kvalifikovali se u novo evropsko takmičenje, koje je treće po značaju za Evropsku kuću fudbala.

Komentari 0
Povezane vijesti
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    22h 12m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    23h 23m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    5h 3m
    0
  • Džiju-džicu klubu „Jahorina“ 62 medalje u Banjaluci
    8h 2m
    3
  • Navršilo se 106 godina od smrti Gavrila Principa
    10h 38m
    0