Лазар Ждрале поново бронзани на Европском купу

03.03.2024. 20:52
0
ИЗВОР: sportdc.net

Џудиста Рандорија, Лазар Ждрале, направио је још један одличан резултат на Европском купу за јуниоре у Сарајеву.

Ждрале је у категорији до 90 килограма савладао ипоном Николу Ћировића из Србије, потом на исти начин и Канађанина Јехора Паладија, који је имао предност wazarija до тога момента, да би у четвртфиналу био бољи и од Максимилијана Ерлера из Њемачке са два wazarija“.

У полуфиналу губи борбу од Милана Радуља из Србије, а то га води у борбу за бронзу против Украјинца Андрија Марченка којег добија на десет секунди од краја борбе другим wazarijem.

Ово је његова трећа медаља у јуниорској конкуренцији са Европског купа, прва бронзана, а томе је додао и још двије бронзе у кадетској конкуренцији.

Из Рандорија су овог викенда у дворани хотела Hills у Сарајеву наступили још и Петар Шкрба (-81кг), који је поражен у првом колу од Турчина Емира Селима Арија, те Дарко Топаловић који се одлично борио у категорији до 73 килограма, али је на крају освојио пето мјесто. Он је редом побјеђивао Ђорђа Јакимовског из Србије, Алена Христова из Бугарске, Турчина Јуцела Гокера, да би у полуфиналу изгубио од Бугарина Виктора Скерлева, а онда и у борби за бронзу од репрезентативца Србије Богдана Величковића.

Коментари 0
Повезане вијести
Зекићева сребрна, Лаловић бронзани на европском купу у Сарајеву Зекићева сребрна, Лаловић бронзани на европском купу у Сарајеву
Лаловић првак Републике Српске Лаловић првак Републике Српске
Лазаревић и Мијовић најуспјешнији на меморијалу "Винко Шамарлић" Лазаревић и Мијовић најуспјешнији на меморијалу "Винко Шамарлић"
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 10m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 5m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    12h 54m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    23h 16m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    15h 31m
    0