Lazar Ždrale ponovo bronzani na Evropskom kupu

03.03.2024. 20:52
0
IZVOR: sportdc.net

Džudista Randorija, Lazar Ždrale, napravio je još jedan odličan rezultat na Evropskom kupu za juniore u Sarajevu.

Ždrale je u kategoriji do 90 kilograma savladao iponom Nikolu Ćirovića iz Srbije, potom na isti način i Kanađanina Jehora Paladija, koji je imao prednost wazarija do toga momenta, da bi u četvrtfinalu bio bolji i od Maksimilijana Erlera iz Njemačke sa dva wazarija“.

U polufinalu gubi borbu od Milana Radulja iz Srbije, a to ga vodi u borbu za bronzu protiv Ukrajinca Andrija Marčenka kojeg dobija na deset sekundi od kraja borbe drugim wazarijem.

Ovo je njegova treća medalja u juniorskoj konkurenciji sa Evropskog kupa, prva bronzana, a tome je dodao i još dvije bronze u kadetskoj konkurenciji.

Iz Randorija su ovog vikenda u dvorani hotela Hills u Sarajevu nastupili još i Petar Škrba (-81kg), koji je poražen u prvom kolu od Turčina Emira Selima Arija, te Darko Topalović koji se odlično borio u kategoriji do 73 kilograma, ali je na kraju osvojio peto mjesto. On je redom pobjeđivao Đorđa Jakimovskog iz Srbije, Alena Hristova iz Bugarske, Turčina Jucela Gokera, da bi u polufinalu izgubio od Bugarina Viktora Skerleva, a onda i u borbi za bronzu od reprezentativca Srbije Bogdana Veličkovića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zekićeva srebrna, Lalović bronzani na evropskom kupu u Sarajevu Zekićeva srebrna, Lalović bronzani na evropskom kupu u Sarajevu
Lalović prvak Republike Srpske Lalović prvak Republike Srpske
Lazarević i Mijović najuspješniji na memorijalu "Vinko Šamarlić" Lazarević i Mijović najuspješniji na memorijalu "Vinko Šamarlić"
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    19h 25m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 21m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    18h 25m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    15h 18m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    17h 15m
    0