Лимунада с медом еликсир здравља

20.02.2024. 21:33
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Тајна народних рецепата за добро здравље крије се у намирницама из природе које су нам увијек доступне. Један од таквих рецепата је и напитак од само два састојка који за ваше тијело чини чуда - лимуна и меда.

И доктори широм свијета потврдили су да испијање чаше лимунаде с медом сваког дана доноси велике здравствене предности за људски организам, а бројни су разлози због којих би требало да конзумирате овај благотворни напитак, односно на који начин ова комбинација дјелује на људски организам.

Побољшава здравље цријева

Један од кључних корака у одржавању здравог начина живота је одржавање здравих цријева, а мјешавина меда и лимуна омогућава бољи рад метаболизма који је нужан када се пробудите. Ова комбинација побољшава метаболизам јер желучане зидове оставља у стабилном стању за пробаву хране која се узима током дана. Такође, лимунов је сок користан када је ријеч о ублажавању надутости.

Чисти пробавни систем

Током пробаве, неке прехрамбене твари имају тенденцију да се сакупљају у пробавном систему. Чаша лимунаде с медом након сваког оброка очистиће све те супстанце које се накупљају након оброка.

Подиже имунитет

Када имате прилику, требало би да издвојите вријеме и посветите се јачању свог имунолошког система. Витамин Ц, који се налази у лимуновом соку, даје задивљујуће резултате када се ради о сузбијању прехладе и грипа. Екстракт лимуна садржи и сапонине који су нужни при лијечењу оштећења коже.

Смањује киселост организма

Када је тијело претјерано кисело, већа је вјероватност да ћете добити неку инфекцију.

Након што се разгради, млијечна киселина у организму може се нагомилати до опасног нивоа који је лош за организам, чинећи га рањивим на све врсте инфекција.

Због тога би тијело требало имати уравнотежен ниво киселости у сваком тренутку. Лимунска и аскорбинска киселина које се налазе у лимуну топљиве су у крви, за разлику од других киселина. Ако сваког дана попијете једну чашу лимунаде с медом, сигурно ћете осјетити промјене у вашем тијелу.

Подстиче губљење килограма

Лимун садржи пектин и друга влакна која сузбијају осјећај глади када се конзумирају. Када мјешавина лимуна и меда стигне до желуца, реакција између катализатора панкреаса и меда повећава брзину метаболизма и потрошњу масти у тијелу, чиме се повећава и постотак изгубљених килограма.

Побољшава изглед коже

Црвенило и упала коже резултат су нечистоћа у крви. Уз помоћ меда, крв се може прочистити и упале на кожи се смањити. Како мјешавина кружи тијелом, она одржава блиставу кожу током цијелог дана.

Коментари 0
Повезане вијести
Честе промјене температуре могле би нас коштати меда Честе промјене температуре могле би нас коштати меда
Ојачајте имунитет у прелазном периоду Ојачајте имунитет у прелазном периоду
Шта је здравије - уље или свињска маст? Шта је здравије - уље или свињска маст?
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 11m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 26m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 17m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 44m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 36m
    0