Мађари не желе НАТО у својој земљи

10.02.2022. 19:41
0
ИЗВОР: b92.net

Усред тензија између Украјине и Русије, огласила се прва земља која не жели да угости војнике НАТО.

Мађарска неће дозволити распоређивање додатних снага на својој територији, јер је национална војска способна да обезбједи националну безбједност усред тензија око Украјине, изјавио је министар спољних послова Петер Сијарто.

- Не, ми на то нисмо пристали и нећемо пристати, јер већ имамо трупе НАТО-а на територији земље, а то су мађарска војска и мађарске оружане снаге, које су у стању да гарантују безбједност земље. Тако да нам нису потребне додатне трупе на територији Мађарске - рекао је Сијарто за "Јуроњуз."

Раније овог мјесеца, портпарол америчког министарства одбране Џон Кирби рекао је да ће Вашингтон привремено распоредити додатне америчке трупе у источној Европи због украјинске кризе.

Конкретно, 1.000 војника било би премјештено из Њемачке у Румунију како би се придружили 900 америчких трупа које су већ присутне у земљи.

Првих 100 америчких војника већ је стигло у Румунију. Још 1.700 војника требало би да буде стационирано у Пољској, пренео је Спутњик.

Москва је у више наврата одбацила наводе Запада о својој намјери да изврши инвазију на Украјину са трупама које је наводно скупљала у близини заједничке границе, додајући да се чини да је западна информативна "хистерија“ параван за планове Кијева да саботира споразуме из Минска о сукобу у отцепљењу Донбаса.

Коментари 0
Повезане вијести
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Недовољно и хиљаду нових војника Недовољно и хиљаду нових војника
Српска спрема прве тужбе против НАТО-а Српска спрема прве тужбе против НАТО-а
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    4h 42m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    3h 37m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    20h 59m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    7h 59m
    0
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    22h 45m
    1