Манастири Хиландар и Свети Павле у карантину

22.09.2020. 18:27
0
ИЗВОР: СРНА

Манастири Хиландар и Свети Павле на Светој Гори стављени су у карантин, а свим светогорским манастирима је наложено да ограниче посјете на само 10 људи како би се спријечило ширење заразе вирусом корона.

Осим тога, забрањено је и кретање посјетилаца између манастира.

Квота од десет људи укључује раднике, сараднике, добављаче и особље, што у великој мјери ограничава приступ вјерницима на Свету Гору.

Мјере ограничене посјете и кретања су најављене након хитног састанка одржаног у главном граду заједнице Кареји, након што је у посљедња два дана у манастирима и испосничким ћелијама на полуострву Атос откривено најмање дест заражених вирусом корона.

Тим грчке Националне организације за јавно здравље налази се на Светој Гори, како би пратио могуће случајеве вируса корона, док је један монах примљен у солунску болницу у тешком стању, преноси агенција АНА.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Ни након осам година манастиру Високи Дечани није враћена земља Ни након осам година манастиру Високи Дечани није враћена земља
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    16h 22m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    6h 18m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    18h 9m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    13h 49m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    17h 9m
    0