Матуранти завршили са часовима

13.05.2021. 09:13
0
ИЗВОР: Srpska.info

Матуранти у Српској у уторак су званично прославили завршетак средњошколског образовања, а Српскаинфо провјерила је до када ће трајати настава за остале ученике у Српској.

Из Министарства просвјете Републике Српске појашњавају да се вријеме остваривања васпитно-образовног рада у основним и средњим школама прописује правилницима о школском календару за сваку школску годину, што је, кажу, превасходно условљено наставним плановима и програмима, те фондом часова предвиђеним за њихову реализацију.

Правилником о школском календару прописано је да се настава у основној школи, основној школи за дјецу са сметњама у развоју, музичкој школи и балетској школи у другом полугодишту завршава најкасније у петак, 18. јуна, док се за ученике завршног разреда часови завршавају најкасније у петак, 4. јуна.

– Истим актом дефинисано је да школа може, у складу са годишњим програмом рада школе и школским календаром, наставну годину завршити и прије прописаног рока, под условом да је реализовала наставни план и програм и предвиђени фонд часова – прецизирали су из министарства.

У складу са Правилником о школском календару за школску 2020/2021. годину настава у средњим школама у Српској у другом полугодишту завршава се 8. јуна.

Ово се односи на ученике 1, 2. и 3. разреда гимназија и вјерских школа, те ученике 1. и 2. разреда трогодишњег и 1, 2. и 3. разреда четворогодишњег образовања у средњим стручним и техничким школама.

За ученике 1, 2. и 3. разреда умјетничких школа настава се завршава седам дана раније, у уторак 1. јуна.

– У складу са годишњим програмом рада школе и школским календаром, наставну годину средње школе такође могу завршити и прије прописаног рока, под условом да је реализовала наставни план и програм у складу са Законом – прецизирали су из Министарства.

Коментари 0
Повезане вијести
Младић упао у школу са мачетом Младић упао у школу са мачетом
У селу надомак Дрвара наставу похађају само два ученика У селу надомак Дрвара наставу похађају само два ученика
Ученици ријетко бирају занате Ученици ријетко бирају занате
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву ноћас горјела четири аутомобила
  6h 48m
  1
 • Оштећена три возила у пожару у Спасовданској улици
  9h 31m
  0
 • Крађа из маркета у Источном Новом Сарајеву
  9h 45m
  1
 • Горјело ауто у Миљевићима
  9h 48m
  2
 • Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
  11h 27m
  0