Матуранти завршили са часовима

13.05.2021. 09:13
0
ИЗВОР: Srpska.info

Матуранти у Српској у уторак су званично прославили завршетак средњошколског образовања, а Српскаинфо провјерила је до када ће трајати настава за остале ученике у Српској.

Из Министарства просвјете Републике Српске појашњавају да се вријеме остваривања васпитно-образовног рада у основним и средњим школама прописује правилницима о школском календару за сваку школску годину, што је, кажу, превасходно условљено наставним плановима и програмима, те фондом часова предвиђеним за њихову реализацију.

Правилником о школском календару прописано је да се настава у основној школи, основној школи за дјецу са сметњама у развоју, музичкој школи и балетској школи у другом полугодишту завршава најкасније у петак, 18. јуна, док се за ученике завршног разреда часови завршавају најкасније у петак, 4. јуна.

– Истим актом дефинисано је да школа може, у складу са годишњим програмом рада школе и школским календаром, наставну годину завршити и прије прописаног рока, под условом да је реализовала наставни план и програм и предвиђени фонд часова – прецизирали су из министарства.

У складу са Правилником о школском календару за школску 2020/2021. годину настава у средњим школама у Српској у другом полугодишту завршава се 8. јуна.

Ово се односи на ученике 1, 2. и 3. разреда гимназија и вјерских школа, те ученике 1. и 2. разреда трогодишњег и 1, 2. и 3. разреда четворогодишњег образовања у средњим стручним и техничким школама.

За ученике 1, 2. и 3. разреда умјетничких школа настава се завршава седам дана раније, у уторак 1. јуна.

– У складу са годишњим програмом рада школе и школским календаром, наставну годину средње школе такође могу завршити и прије прописаног рока, под условом да је реализовала наставни план и програм у складу са Законом – прецизирали су из Министарства.

Коментари 0
Повезане вијести
Од цијена матурских хаљина и путовања „мути се у глави“ Од цијена матурских хаљина и путовања „мути се у глави“
Смањен кадар у средњим школама у Српској Смањен кадар у средњим школама у Српској
Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 17m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    23h 41m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    10h 47m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    19h 10m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 28m
    0