Меморијал „Маја Машић Врбарац“: Сјећање на прослављену одбојкашицу и капитена ОК „Маглић“

14.01.2024. 11:04
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Први меморијални турнир за одбојкашице „Маја Машић Врбарац“, посвећен прерано преминулој одбојкашици фочанског „Маглића“ у Фочи окупио јее шест екипа из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Поред домаће екипе, на дводневном турниру такмиче се одбојкашки клубови „Јахорина“ из Пала, „Горажде“, „Трендтекс“ из Пријепоља, „Инђија“ и ужичко „Јединство“.

Дугогодишњи капитен Одбојкашког клуба „Маглић“ Маја Врбарац оставила је неизбрисив траг у фочанском спорту. Једнако је била је вољена и цијењена одбојкашица и у клубовима ван Фоче. И у поразу и у побједи око себе је окупљала саиграчице, за све имала ријечи охрабрења, подстицала их да могу боље, истакнуто је на отварању турнира.

Наступала је и за ОК „Горажде“ у коме чувају сјећање на Мајине квалитете, како играчке, тако и људске. Меморијални турнир у њену част добро ће им доћи да се што боље припреме за наставак сезоне, каже предсједник клуба Нермин Обућа.

- У првој, најтежој, сезони Премијер лиге БиХ Маја је дала огроман допринос да изборимо опстанак. И дан-данас играмо то такмичење.  Сви који су познавали Мају, знали су и да је била одговорна, прави вођа екипе. Оставила је велики траг у клубу и заувијек ће бити у нашим срцима - рекао је Обућа.

Позиву су се радо одазвали и лидери Прве лиге Србије „Јединство“ из Ужица. Генерални секретар клуба Бошко Топаловић уз гостопримство у Фочи, истиче и квалитет противника.

- Нама је овај турнир дошао у право вријеме, јер у сусрет наставку сезоне играмо јак турнир. Овдје има екипа из Премијер лиге, тако да ће нам добро доћи за подизање форме пред прву лигашку утакмицу. Имамо амбиције да се ове године вратимо у Суперлигу Србије, имамо добар тим, па ћемо се, уз респект према осталим екипама, трудити да и овдје побиједимо - рекао је Топаловић.

Организатор турнира је домаћи ОК „Маглић“ са којим је прослављена фочанска одбојкашица у сезони 2017/2018 стигла до историјског успјеха за женску одбојку у Фочи.  Саиграчице је предводила  до освајања титуле шампиона Републике Српске и пласмана у Премијер лигу БиХ.

- Наша је људска и морална обавеза да се на овај начин одужимо Маји Врбарац и да кроз овакав вид манифестације чувамо сјећање на њу. Као дугогодишњи капитен „Маглића“ била је примјер правог спортисте и узор свима осталим у екипи како треба да се понашају. Потрудили смо се да доведемо квалитетне екипе из више земаља, али је ово најприје турнир пријатељства - рекао је предсједник ОК „Маглић“ Крсто Ивановић.

Маја Врбарац преминула је 2022. године након краће и тешке болести у 32. години.

Пише: Дејан Мандић

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    20h 48m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    11h 43m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    20h 54m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    13h 9m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    21h 2m
    0