Memorijal „Maja Mašić Vrbarac“: Sjećanje na proslavljenu odbojkašicu i kapitena OK „Maglić“

14.01.2024. 11:04
0
IZVOR: radiofoca.com

Prvi memorijalni turnir za odbojkašice „Maja Mašić Vrbarac“, posvećen prerano preminuloj odbojkašici fočanskog „Maglića“ u Foči okupio jee šest ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Pored domaće ekipe, na dvodnevnom turniru takmiče se odbojkaški klubovi „Jahorina“ iz Pala, „Goražde“, „Trendteks“ iz Prijepolja, „Inđija“ i užičko „Jedinstvo“.

Dugogodišnji kapiten Odbojkaškog kluba „Maglić“ Maja Vrbarac ostavila je neizbrisiv trag u fočanskom sportu. Jednako je bila je voljena i cijenjena odbojkašica i u klubovima van Foče. I u porazu i u pobjedi oko sebe je okupljala saigračice, za sve imala riječi ohrabrenja, podsticala ih da mogu bolje, istaknuto je na otvaranju turnira.

Nastupala je i za OK „Goražde“ u kome čuvaju sjećanje na Majine kvalitete, kako igračke, tako i ljudske. Memorijalni turnir u njenu čast dobro će im doći da se što bolje pripreme za nastavak sezone, kaže predsjednik kluba Nermin Obuća.

- U prvoj, najtežoj, sezoni Premijer lige BiH Maja je dala ogroman doprinos da izborimo opstanak. I dan-danas igramo to takmičenje.  Svi koji su poznavali Maju, znali su i da je bila odgovorna, pravi vođa ekipe. Ostavila je veliki trag u klubu i zauvijek će biti u našim srcima - rekao je Obuća.

Pozivu su se rado odazvali i lideri Prve lige Srbije „Jedinstvo“ iz Užica. Generalni sekretar kluba Boško Topalović uz gostoprimstvo u Foči, ističe i kvalitet protivnika.

- Nama je ovaj turnir došao u pravo vrijeme, jer u susret nastavku sezone igramo jak turnir. Ovdje ima ekipa iz Premijer lige, tako da će nam dobro doći za podizanje forme pred prvu ligašku utakmicu. Imamo ambicije da se ove godine vratimo u Superligu Srbije, imamo dobar tim, pa ćemo se, uz respekt prema ostalim ekipama, truditi da i ovdje pobijedimo - rekao je Topalović.

Organizator turnira je domaći OK „Maglić“ sa kojim je proslavljena fočanska odbojkašica u sezoni 2017/2018 stigla do istorijskog uspjeha za žensku odbojku u Foči.  Saigračice je predvodila  do osvajanja titule šampiona Republike Srpske i plasmana u Premijer ligu BiH.

- Naša je ljudska i moralna obaveza da se na ovaj način odužimo Maji Vrbarac i da kroz ovakav vid manifestacije čuvamo sjećanje na nju. Kao dugogodišnji kapiten „Maglića“ bila je primjer pravog sportiste i uzor svima ostalim u ekipi kako treba da se ponašaju. Potrudili smo se da dovedemo kvalitetne ekipe iz više zemalja, ali je ovo najprije turnir prijateljstva - rekao je predsjednik OK „Maglić“ Krsto Ivanović.

Maja Vrbarac preminula je 2022. godine nakon kraće i teške bolesti u 32. godini.

Piše: Dejan Mandić

Komentari 0
Povezane vijesti
Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana Drugi dio priče o Svetom Budimiru- Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana
Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    19h 39m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    19h 10m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    15h 26m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    19h 33m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    11h 21m
    2