Милићи: Два лица заражена вирусом корона

11.09.2020. 15:17
0
ИЗВОР: СРНА

У општини Милићи тренутно су два лица заражена вирусом корона, а 27 их је под надзором и они се налазе у самоизолацији, изјавио је данас командант општинског Штаба за ванредне ситуације Момир Лазаревић.

- На данашњој сједници смо се фокусирали на образовање, јер нам је јуче потврђено да је један средњошколац заражен вирусом корона, због чега је једно одјељење ученика у изолацији и они наставу прате онлајн - рекао је Лазаревић.

Он је додао да је у Милићима тренутно у изолацији 27 људи, од којих су 11 ученици, а остало су контакти заражених лица.

Лазаревић је рекао да су предузели све епидемиолошке мјере како би спријечили ширење заразе међу ученицима и професорима.

- Од данас ће ученици морати да носе маске током цјелодневног боравка у школи, што до сада није био случај, јер су их носили само када разговарају са професорима. Школске просторије и даље ће редовно да се дезинфикују, а на снази остаје забрана уласка трећим лицима у школу - навео је Лазаревић.

Он каже да га радује чињеница да у овом моменту сва лица која су под надзором немају симптоме вируса корона.

- Ми ћемо и даље предузимати мјере с циљем поштовања препорука Владе Републике Српске и њених институција да бисмо сачували здравље ученика - поручио је Лазаревић.

Он је упутио апел ученицима, њиховим родитељима, а посебно аутобуским превозницима, да поштују епидемиолошке мјере, јер једино се тако може спријечити веће ширење заразе.

- Водите рачуна о социјалној дистанци, обавезно носите маске, јер доласком јесени вјерујемо да ће се повећати ризик од заразе - рекао је Лазаревић

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 1m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 19m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    17h 46m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 34m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 55m
    0