Министарство одбране Русије: Украјинске снаге употребљавају фосфорну муницију

27.02.2022. 20:40
12
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Украјинска војска, очајнички жељећи да обузда офанзиву руских трупа, почела је масовну употребу муниције пуњене фосфором у предграђу Кијева у близини аеродрома Гостомељ, саопштио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

У Министарству су истакли да украјинске снаге употребљавају гранате калибра 122мм за хаубице Д-30 и ракете совјетске производње за системе БМ-21 „Град“, упркос чињеници да је ова муниција забрањена трећим протоколом Конвенције УН о нехуманом оружју из 1980. године.

Баражни одреди убили су четири украјинска официра у Сјеверодоњецку у Луганској области, додао је Конашенков.

- У Сјеверодоњецку Луганске области националисти, дјелујући као баражни одреди, под претњом стрељања команданата покушавају да зауставе јединице Оружаних снага Украјине које се повлаче и да их натјерају да наставе отпор. Ови одреди убили су четири официра Оружаних снага Украјине - рекао је Конашенков.

Трупе ЛНР, уз подршку Оружаних снага Русије, убрзано развијају офанзиву и напредовале су скоро 60 километара, саопштио је Конашенков.

Према његовим ријечима, јединице Оружаних снага Доњецке Народне Републике напредовале су још три километра у правцу насеља Петровско и завршавају разбијање резерви Оперативно-тактичке групе украјинских снага „Восток“. Успостављена је контрола над насељима Анадол и Андреевка, додао је он.

Портпарол је додао да је више од 300 породица стигло је у Луганск са територија Луганске Народне Републике које су окупирале украјинске трупе и њима је пружена сва потребна помоћ.

Специјална војна операција Русије са циљем демилитаризације и денацификације Украјине почела је 24. фебруара. У петак је кретање трупа обустављено у очекивању могућих преговора са Кијевом, али је због одбијања украјинске стране да у њима учествује операција настављена у суботу.

Коментари 12
  • Generic placeholder image
    Hari 01.03.2022. 19:51
    Fašistima ništa nije strano od gasnih komora, raketa sa osiromašenim uranijumom pa do fosforne municije. Sluge i poslušnici Sotone na zadatku, ima da gore u paklu akobogda kad dođe sudnji dan. Otkrovenje po Jovanu iz Novog zavjeta piše upravo o sotoni i sudnjem danu, malo teško za razumiti ali ako se dublje misli može se shvatiti riječi ovog jevanđeliste.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 01.03.2022. 19:43
    Oj ture, Srboljub se piše sa velikim početnim slovom. To u vezi sa prvom bračnom noći ti je važilo za slabe ljude, nisu Turci smjeli pravim doći, a kojima jesu ti su se uglavnom i poturčili. Znaš koji su to danas . Turci se sa poturicama nisu nikada poistovjećivali. Znaš koliko vas govori turski jezik. Opet moram ponoviti, pazi bolan na kulturu.
  • Generic placeholder image
    Prva bracna noc 01.03.2022. 18:50
    Da ,da, sjecam se te lekcije, prvo aga pa beg pa onda domacin.
    Tjesi se srboljube da te je majka pobacila.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 01.03.2022. 14:41
    Oj ture, zadnje što vi trebate pominjati je genetski kod, znate vi svoje porijeklo, zato nas strašno mrzite, jer vas naše postojanje podsjeća na vašu izdaju sopstvenog naroda iz koga ste potekli i nedjela koja ste činili da bi očuvali privilegije kod okupatora. Identičan je slučaj i sa ukro ustašama. Na kraju, znam ko si ali ovo je javni prostor, pa poradi malo na kulturi izražavanja.
  • Generic placeholder image
    Ke pasa 01.03.2022. 01:31
    Svbojube mislim da bi i genetski kod izvukao iz m.da -sisanjem , stvarno si za vise nogu.
  • Generic placeholder image
    Крле 28.02.2022. 13:30
    Фашистима ништа није страшно па ни фосфорна муниција, ако има САД пошаљу пројектиле са осиромашеним уранијумом, није искључено да га употријебе. Нато је већ користио такво оружје у рату против Срба у Републици Српској и Србији. За фашисте не важе никакве конвенцији о забрани такве муниције. Срећа је само што Руска федерација има нуклеарно оружје, тако да НАТО нема монопол на то оружје. Западни терористи не воле што је тако, што им Руси могу да узврате, за не дај Боже.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 28.02.2022. 09:31
    Oj ture, ti kažeš valjda nena a ne baba, ili je ta izreka jedan od mnogih dokaza o porijeklu vašeg jezika.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 28.02.2022. 09:25
    Oj ture, ti kažeš valjda nena a ne baba, ili je ta izreka jedan od mnogih dokaza o porijeklu vašeg jezika.
  • Generic placeholder image
    Aha@srboljub 28.02.2022. 07:24
    Ko o cemu baba o ustipcima.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 27.02.2022. 22:30
    I što ti ulaziš u srpske medije nepozvan...
  • Generic placeholder image
    Srboljub 27.02.2022. 22:28
    Oj ture, opet si tu, Rusi su u svojoj kući, a ustaše ko ustaše, šta bi drugo radili nego da čine ratne zločine, to vi u. feslije dobro znate.
  • Generic placeholder image
    Ma da 27.02.2022. 21:46
    Da meni udjes u kucu nepozvan fosfor bi ti iz usiju izlazi.
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 20m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 43m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 16m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 13m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 4m
    0