М:тел уредио још једно дјечије игралиште

07.09.2023. 14:35
0
ИЗВОР: katera.news

Компанија м:тел је донирала средства за уређење игралишта за ЈУ Дјечији вртић „Лопаре“ у Лопарама, које је свечано отворено 6. септембра.

Поред осталих друштвено одговорних активности, компанија м:тел је до сада реализовала изградњу и уређење бројних дјечијих игралишта широм БиХ. Овога септембра, отворено је још једно дјечије игралиште за чије је опремање, односно уређење, управо м:тел донирао потребна средства.

Ријеч је о игралишту које припада дјечијем вртићу у Лопарама, а свечано отварање игралишта био је разлог посјете генералне директорке компаније м:тел Јелене Триван и њених сарадника овом подмајевичком граду.

- Од времена кад сам дошла у м:тел научила сам где се налази сваки кутак Републике Српске и у сваки сам стигла. Иницијатива Општине Лопаре да се обнови 40 година старо игралиште вртића у који иде стотину деце, одмах је прихваћена, као што смо данас прихватили иницијативу за проширење вртића. м:тел је свуда где су наши грађани, а што се Лопара тиче имам само једну поруку за ову децу, уживајте у овом игралишту, а за грађане, хвала вам што толико волите Србију и Републику Српску. Ми смо ту да вам ту љубав узвратимо како умемо и знамо - изјавила је Триван.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Свечаном догађају у Лопарама су присуствовали и малишани Дјечијег вртића „Лопаре“, који су извели представу за госте, а директорка ове установе Даниела Цвијановић, захваливши компанији м:тел на овој донацији, истакла је податак да тренутно вртић похађа око стотину малишана у оквиру три васпитне групе и продуженог боравка.

- Захваљујући компанији м:тел обновљено је наше старо игралиште. Добили смо нове справе и усрећили стотину малишана који бораве у нашем вртићу. Боравак на отвореном и физичка активност неопходни су за здрави развој сваког дјетета, тако да ова донација има вишеструк значај за све нас - ријечи су директорке вртића Даниеле Цвијановић.

Начелник Општине Лопаре Радо Савић такође је упутио ријечи захвалности компанији м:тел и директорки Триван на пруженој прилици и изградњи игралишта које ће уљепшати свакодневни боравак дјеце у овом вртићу.

Компанија м:тел је и овом донацијом показала да на њу заједница може рачунати када је ријеч о било каквој врсти помоћи, у свим крајевима и градовима БиХ.

- Компанија м:тел издваја огромна средства за друштвено одговорне активности, а 14. септембра најављена је награда која ће то и да потврди, награда за друштвено најодговорнију компанију која је највише инвестирала у вртиће, школе, факултете, културне догађаје и спорт, више него и једна друга компанија у региону. Не правимо разлику између великих и малих места, руралних, градских, политичких, верских и осталих разлика које људе деле, већ помажемо онима којима је то најпотребније и местима која су често заборављена. Кроз акцију 'Нисте сами', фокус су нам били Срби који живе у Федерацији који јесу били заборављени, а сада у Републици Српској покушавамо да наше акције иду пре свега према најмлађима имајући у виду да нас је све мање и да би требало мало више пажње да посветимо младима и њиховом останку у овој земљи - изјавила је поводом отварања игралишта у Лопарама, директорка компаније м:тел Јелена Триван.

Коментари 0
Повезане вијести
Празници су забавнији уз м:тел ИПТВ Празници су забавнији уз м:тел ИПТВ
Зашто је добро бити м:стипендиста? Зашто је добро бити м:стипендиста?
Карта за сваку утакмицу - NBA League Pass Карта за сваку утакмицу - NBA League Pass
Најчитаније
 • Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина!
  15h 17m
  2
 • Данас о здравственом стању Милоша Божовића
  17h 51m
  0
 • Сјећање на Веселина Пукету
  19h 5m
  0
 • Рецепт за посне кифле
  11h 48m
  0
 • Цијело подручје општине Соколац прогласити угроженим
  13h 29m
  0