На "Балкан купу" на Јахорини 60 такмичара из седам земаља

04.02.2021. 10:42
0
ИЗВОР: СРНА

Међународно такмичење у биатлону земаља југоисточне Европе "Балкан куп" биће одржано данас и сутра на стазама Нордијског ски-центра "Дворишта" на Јахорини, уз учешће 60 такмичара из седам земаља.

Манифестација је синоћ отворена на Палама, а помоћник министра за спорт Републике Српске Марко Ђуран изразио задовољство што у седам дана већ други пут отвара значајна такмичења у зимским спортовима.

Ђуран је истакао да су такмичења одлична промоција, не само локалне заједнице и регије, већ и Републике Српске.

Секретар Ски-савеза БиХ Јелена Дојчиновић, каже да су након дуго година, успјели да у сарадњи са Међунардоном биатлон унијом доведу Први балкански биатлон куп у БиХ на "Дворишта", те да је пријављено 60 такмичара.

Предсједник паљанског Смучарског клуба "Романија" Љубиша Танић истиче да су Пале сједиште скијања, те да се овај клуб посљедних година специјализовао за нордијске дисциплине, нарочито за биатлон.

Танић додаје да су организацијом овог такмичења, први у региону добили част да одрже такмичење у биатлону, што представља континуитет након ЕYОF-а.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић похвалио је организацију овако значајног такмичења на Јахорини, те додао да одржавање међународних такмичења показује да је општина Пале у саставу града Источно Сарајево најозбиљнија општина, која баштини традицију и алпских али и нордијских дисциплина скијања.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су Пале поносне што се још једно значајно такмичење у зимским спортовима одржава на Јахорини, те пожелио успјех и срећу учесницима.

Координатор Међународне биатлон федерације /ИБУ/ и секретар биатлон савеза Хрватске Роберт Контак рекао је да је обишао стазе на "Двориштима", којима је задовољан, те да је све спремно за такмичење.

Организатор Првог регионалног купа југоисточне Европе у биатлону је Ски-савез БиХ, а технички организатор је Смучарски клуб "Романија" са Пала.

Покровитељ такмичења је Међународна биатлон федерација /ИБУ/, такмичење су подржали и Министарство породице, омладине и спорта, Град Источно Сарајево, општина Пале, као и пријатељи и спонзори клуба.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 51m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 20m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 19m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 25m
    0