Na "Balkan kupu" na Jahorini 60 takmičara iz sedam zemalja

04.02.2021. 10:42
0
IZVOR: SRNA

Međunarodno takmičenje u biatlonu zemalja jugoistočne Evrope "Balkan kup" biće održano danas i sutra na stazama Nordijskog ski-centra "Dvorišta" na Jahorini, uz učešće 60 takmičara iz sedam zemalja.

Manifestacija je sinoć otvorena na Palama, a pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Marko Đuran izrazio zadovoljstvo što u sedam dana već drugi put otvara značajna takmičenja u zimskim sportovima.

Đuran je istakao da su takmičenja odlična promocija, ne samo lokalne zajednice i regije, već i Republike Srpske.

Sekretar Ski-saveza BiH Jelena Dojčinović, kaže da su nakon dugo godina, uspjeli da u saradnji sa Međunardonom biatlon unijom dovedu Prvi balkanski biatlon kup u BiH na "Dvorišta", te da je prijavljeno 60 takmičara.

Predsjednik paljanskog Smučarskog kluba "Romanija" Ljubiša Tanić ističe da su Pale sjedište skijanja, te da se ovaj klub posljednih godina specijalizovao za nordijske discipline, naročito za biatlon.

Tanić dodaje da su organizacijom ovog takmičenja, prvi u regionu dobili čast da održe takmičenje u biatlonu, što predstavlja kontinuitet nakon EYOF-a.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić pohvalio je organizaciju ovako značajnog takmičenja na Jahorini, te dodao da održavanje međunarodnih takmičenja pokazuje da je opština Pale u sastavu grada Istočno Sarajevo najozbiljnija opština, koja baštini tradiciju i alpskih ali i nordijskih disciplina skijanja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su Pale ponosne što se još jedno značajno takmičenje u zimskim sportovima održava na Jahorini, te poželio uspjeh i sreću učesnicima.

Koordinator Međunarodne biatlon federacije /IBU/ i sekretar biatlon saveza Hrvatske Robert Kontak rekao je da je obišao staze na "Dvorištima", kojima je zadovoljan, te da je sve spremno za takmičenje.

Organizator Prvog regionalnog kupa jugoistočne Evrope u biatlonu je Ski-savez BiH, a tehnički organizator je Smučarski klub "Romanija" sa Pala.

Pokrovitelj takmičenja je Međunarodna biatlon federacija /IBU/, takmičenje su podržali i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Grad Istočno Sarajevo, opština Pale, kao i prijatelji i sponzori kluba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 35m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 17m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 50m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 24m
    2
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    19h 52m
    0