На данашњи дан НАТО бомбе убиле су двогодишњег Марка

31.05.2021. 11:59
0
ИЗВОР: Srpska.info

На данашњи дан, 31. маја 1999. године у 13.25 часова НАТО бомбом погођена је стамбена зграда Р-74 у Улици Стевана Немање у Новом Пазару.

Тада је страдало 11 недужних цивила, међу којима је и једна од најмлађих жртава НАТО агресије, двогодишњи Марко Симић, који је живот изгубио у наручју свога оца Владана Симића, преноси РТВ Нови Пазар.

Тачно прије 22 годину, зачуо се заглушујући звук, а онда и снажан прасак. Злокобна “печурка” дима дигла се из центра града. Тада су погинули и Драгица Биорац, Драган Симовић, Звездан Јајић, Миодраг Никић, Ђорђе Пантовић, Голуб Ратковић, Марко Роглић, Рацо Вранић и Дејан Милошевић.

И данас су се родбина страдалих и грађани Новог Пазара окупили да погинулима запале свијеће и на мјесто страдања положе букете цвијећа. Међу њима су били и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, његов замјеник Набојша Равић, као и представници Војске и полиције.

Мјесто на коме се налази споменик погинулим Новопазарцима добио је назив Трг НАТО жртава, пише Телеграф.

Коментари 0
Повезане вијести
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Српска спрема прве тужбе против НАТО-а Српска спрема прве тужбе против НАТО-а
Почетак друге серије злочиначког бомбардовања Републике Српске Почетак друге серије злочиначког бомбардовања Републике Српске
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 50m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 52m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 53m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 45m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    14h 20m
    1