Наредне седмице сунчано, али и прохладно вријеме

20.03.2022. 09:26
0
ИЗВОР: katera.news

Доласком прољећа стиже нам и више сунчаних дана у години. Сутра ће у Републици Српској преовладавати претежно ведрои хладно уз слаб до умјерен мраз, у вишим предјелима истоку понегдје и јак.

 

Током дана сунчано и прохладно вријеме уз умјерен вјетар који ће појачавати осјећај хладноће. Увече и током ноћи ведро и хладно.

Вjетар слаб до умерен источни и сјевероисточни, у Херцеговини и на планинама умјерена до јака бура.

Минимална температура ваздуха од -7°С до -2°С, на југу до 2°С, у вишим предјелима од -10°С. Максимална температура ваздуха од 7°С до 12°С, на југу до 15°С, у вишим предјелима од 3°С.

Уторак, 22. март:

Ујутру претежно ведро и хладно уз слаб до умјерен мраз, у вишим предјелима истоку понегдје и јак. Током дана сунчано и прохладно вријеме уз умјерен ветар који ће појачавати осећај хладноће. Увече и током ноћи ведро и хладно уз мраз.

Вjетар слаб до умјерен источни и североисточни, у јужним предјелима умјерена до јака бура.

Максимална температура ваздуха од 6°С до 11°С, на југу до 14°С, у вишим предјелима од 2°С.

Сриједа, 23. март

Јутро топлије него претходних дана уз слаб мраз у вишим предјелима, и само понегдје у нижим. Краткотрајна магла ће се јављати око ријека и по котлинама.

Током дана претежно сунчано и топлије.  Минимална температура ваздуха од -2°С до 3°С, на југу до 7°С, у вишим предјелима од -5°С. Максимална температура ваздуха од 13°С до 19°С, у вишим предјелима од 7°С.  

Јутро топлије него претходних дана уз слаб мраз у вишим предјелима, и само понегдје у нижим. Краткотрајна магла ће се јављати око ријека и по котлинама.

Током дана претежно сунчано и топлије.  Минимална температура ваздуха од -2°С до 3°С, на југу до 7°С, у вишим предјелима од -5°С.

Максимална температура ваздуха од 13°С до 19°С, у вишим предјелима од 7°С.

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег обијелио широм Српске, пада и у Источном Сарајеву (ФОТО) Снијег обијелио широм Српске, пада и у Источном Сарајеву (ФОТО)
Почело прољеће Почело прољеће
Стиже нам прољеће! Стиже нам прољеће!
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    23h 29m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    5h 32m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    22h 42m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    58m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    1h 8m
    0