Навијачи Звезде донирају кревете, новац за респираторе

16.04.2020. 11:58
0
ИЗВОР: Srpska.info

Навијачи Црвене звезде из Републике Српске и ове године показају своје велико срце. У јеку пандемије и борбе против вируса корона успјели су да донирају 20 медицинских кревета болници „Свети Врачеви“ у Бијељини, који ће ових дана бити од велике помоћи.

Узели су и учешће у акцији набавке респиратора за болницу у Косовској Митровици коју ових дана организује добротворна фондација Звездиних навијача, у сарадњи са хуманитарном фондацијом Новака Ђоковића. Позивају све истомишљенике да им се придруже, а детаљне информације могу се пронаћи на сајту и фејсбук страници Фондације „Делије“.

Такође, „Делије“ из Републике Српске учествовале су и организовале мноштво других хуманитарних акција. Тако су прије два мјесеца Звездини навијачи из РС једнократном помоћи у вриједности од по 100 евра помогли 30 породица ратних војних инвалида, припадника Војске Републике Српске, а у оквиру исте те акције помогнут је и манастир Оћестово код Книна у коме је изградња конака у току, као и једна вишечлана сиромашна породица на простору Косова и Метохије, којој Звездини навијачи и њихова хуманитарна фондација граде кућу.

-Само у овој акцији навијачи из Републике Српске прикупили су позамашних 7.540 евра- наводи се на страници Фондације „Делије“.

Додају да је допринос браће из Републике Српске огроман и да је прави путоказ за свакога ко жели, може и хоће да помогне свом народу.

-Немојмо чекати да неко други уради нешто за нас. Свако може да допринесе у свом домену, и да унаприједи нашу борбу за сваку српску душу и светињу, гдје год да наш народ живи. Нека је и мало, и симболично, али од мале грудве настају лавине- поручили су из Фондације која наставља са хуманитарним активностима.

Коментари 0
Повезане вијести
"Црвена звезда" освојила титулу првака "Црвена звезда" освојила титулу првака
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    14h 53m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 37m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    19h 42m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    19h 46m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    5h 13m
    0