Ненаду Сузићу девет година робије за обљубу дјевојчице

25.01.2021. 21:14
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ненад Сузић, бивши министар просвјете Републике Српске и редовни професор Бањалучког универзитета, осуђен је на девет година затвора због сексуалног злостављања 14-годишње дјевојчице, саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

Како се наводи у објави пресуде, Сузић је проглашен кривим због дјела обљуба са дјететом млађим од петнаест година из члана 172. став 3. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске, па га је суд, на основу наведеног законског прописа и чланова 43, 46. и 52. истог закона, осудио на казну затвора у трајању од 9 (девет) године.

Истом пресудом оптуженом је у изречену казну затвора урачунато вријеме проведено у притвору од 5. јуна 2019. године до 5. децембра 2019. године.

Оптуженом је изречена мјера безбједности забране потпуног вршења позива, дјелатности или дужности професора при чијем обављању се остварује непосредан контакт са дјецом, наведено је у пресуди.

Такође, оптуженом је изречена мјера безбједности забрана приближавања и комуникације с одређеним лицима и то забрана приближавања оштећеном лицу на удаљеност ближу од педесет (50) метара и забрана комуникације са истим лицем, у трајању од двије године рачунајући од дана правноснажности пресуде, с тим да се вријеме проведено на издржавању казне затвора, не урачунава у вријеме трајања ове мјере.

Сузић је ухапшен петог јуна 2019. године, након што су се родитељи жртве обратили полицији.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
За обљубу дјетета млађег од 15 година двије године затвора За обљубу дјетета млађег од 15 година двије године затвора
Портиру Дома "Рада Врањешевић" 14 година затвора због обљубе штићенице Портиру Дома "Рада Врањешевић" 14 година затвора због обљубе штићенице
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 23m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 15m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    12h 6m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 51m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    6h 58m
    4