Неподобни и неспособни Срби из ФБиХ

30.03.2023. 12:57
0
ИЗВОР: katera.news

На знање Србима и осталима 28. марта 2023. године стигла је вијест која гласи: „Србин из Републике Српске кандидат за министра у Влади ФБиХ!“

Не могу а да не питам: Има ли један Србин у ФБиХ који је политички подобан, (не мора бити способан, не мора се мијешати у свој посао) да га кандидују за министра у Влади ФБиХ?

Зар смо пали на тако ниске политичке гране да морамо у ФБиХ увозити Србе, као кандидате за министре.

Неко се превише заиграо, па је у рату и послије рата, убио, протјерао или створио такве услове да се из ФБиХ иселе потенцијални подобни политички Срби, какав је и нови министар из Репубике Српске.

У ФБиХ остали су му неподобни Срби и Срби са превише доба који нити говоре, нити слушају, нити виде.

По мени, судећи на основу тога како су се до сада понашали министри из реда српског народа у Влади ФБиХ, могла их је замијенити или бити кандидат било која српска старица или српски старац из ФБиХ.

Број подобних Срба у ФБиХ смањио се и због тога што су многи подобни Срби прешли са православља на ислам, промјенили име, осунетили се и тако се самоосујетили, избацили из политичких игара без граница!

Посебан случај је мој имењак Душан, недавно умро у Сарајеву, који је са православља прешао на ислам. У међувремену одрекао се припадности српском народу, тако што је постао по народности Патриотска лига, јер је као оснивач Патриотске лиге на надгробној плочи добио грб Патриотске лиге. Ово се не може разумјети док не видите фотографију са лица мјеста.

Слика

До јуче смо имали политичке наградне игре у којој Хрват у паузи засједања скупштине постане Србин!

Ово данас је нова политичка наградна игра, у којој се дан прије избора Владе ФБиХ, нови српски министар пресели из једног ентитета у други.

Влада Републике Српске 2023.године формирана је у скаду са пописом становништва из 1991. године.

Нова Влада ФБиХ биће формирана ових дана у складу са пописом становништва из 2013.године.

Ако би се стриктно примјењивали резултати пописа становништва из 2013.године, он Србима у ФБиХ гарантује избор једне трећине од министра.

Послије свега ми Срби из ФБиХ морамо бити истински захвални што су нам увезли једног цијелог министра из Репубике Српске, из Бања Луке.

Још није заживјела а не зна се кад ће јединствена држава Босна и Херцеговина, која се састоји од два ентитета и три конститутивна, равноправна народа.

Бошњаци, пријатељи ми шаљу поруке, коментаре у којима тврде: „Милорад Додик сто посто није у праву кад изјављује да је Босна и Херцеговина немогућа и недовршена држава!“

Ја мислим да је Милорад Додик око шест посто у криву, таман толико колики ће бити проценат учешћа српских министара у Влади ФБиХ.

Замислимо да политичари из ФБиХ примјене принцип који се користи у Републици Српској, да се министри из реда конститутивних народа бирају по попису становништва из 1991.године, у Влади ФБиХ би требали изабрати три подобна министра/ице из реда српског народа.

Није ово новост, некад је Странка демократске акције привела, увезла из Републике Српске, из Сребренице Десницу Радивојевића да буде потпредсједник Федерације БиХ.

Како је кренуло и креће се, очекујем да ће на идућим изборима у БиХ, ФБиХ, нови министри бити из Републике Србије.

Пише: Душан Шеховац

Коментари 0
Повезане вијести
Новац од продаје земљишта на Јахорини да се врати Палама Новац од продаје земљишта на Јахорини да се врати Палама
Шта нам открива попис становништва у АУ монархији (ВИДЕО) Шта нам открива попис становништва у АУ монархији (ВИДЕО)
Умовање над календаром за 1902. годину (ВИДЕО) Умовање над календаром за 1902. годину (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  22h 3m
  1
 • Свечано откривена спомен-табла посвећена Моми Капору у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  21h 21m
  3
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  20h 41m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  21h 44m
  0
 • Сјећање на непоновљивог Мому Капора
  8h 35m
  0