Неподобни и неспособни Срби из ФБиХ

30.03.2023. 12:57
0
ИЗВОР: katera.news

На знање Србима и осталима 28. марта 2023. године стигла је вијест која гласи: „Србин из Републике Српске кандидат за министра у Влади ФБиХ!“

Не могу а да не питам: Има ли један Србин у ФБиХ који је политички подобан, (не мора бити способан, не мора се мијешати у свој посао) да га кандидују за министра у Влади ФБиХ?

Зар смо пали на тако ниске политичке гране да морамо у ФБиХ увозити Србе, као кандидате за министре.

Неко се превише заиграо, па је у рату и послије рата, убио, протјерао или створио такве услове да се из ФБиХ иселе потенцијални подобни политички Срби, какав је и нови министар из Репубике Српске.

У ФБиХ остали су му неподобни Срби и Срби са превише доба који нити говоре, нити слушају, нити виде.

По мени, судећи на основу тога како су се до сада понашали министри из реда српског народа у Влади ФБиХ, могла их је замијенити или бити кандидат било која српска старица или српски старац из ФБиХ.

Број подобних Срба у ФБиХ смањио се и због тога што су многи подобни Срби прешли са православља на ислам, промјенили име, осунетили се и тако се самоосујетили, избацили из политичких игара без граница!

Посебан случај је мој имењак Душан, недавно умро у Сарајеву, који је са православља прешао на ислам. У међувремену одрекао се припадности српском народу, тако што је постао по народности Патриотска лига, јер је као оснивач Патриотске лиге на надгробној плочи добио грб Патриотске лиге. Ово се не може разумјети док не видите фотографију са лица мјеста.

Слика

До јуче смо имали политичке наградне игре у којој Хрват у паузи засједања скупштине постане Србин!

Ово данас је нова политичка наградна игра, у којој се дан прије избора Владе ФБиХ, нови српски министар пресели из једног ентитета у други.

Влада Републике Српске 2023.године формирана је у скаду са пописом становништва из 1991. године.

Нова Влада ФБиХ биће формирана ових дана у складу са пописом становништва из 2013.године.

Ако би се стриктно примјењивали резултати пописа становништва из 2013.године, он Србима у ФБиХ гарантује избор једне трећине од министра.

Послије свега ми Срби из ФБиХ морамо бити истински захвални што су нам увезли једног цијелог министра из Репубике Српске, из Бања Луке.

Још није заживјела а не зна се кад ће јединствена држава Босна и Херцеговина, која се састоји од два ентитета и три конститутивна, равноправна народа.

Бошњаци, пријатељи ми шаљу поруке, коментаре у којима тврде: „Милорад Додик сто посто није у праву кад изјављује да је Босна и Херцеговина немогућа и недовршена држава!“

Ја мислим да је Милорад Додик око шест посто у криву, таман толико колики ће бити проценат учешћа српских министара у Влади ФБиХ.

Замислимо да политичари из ФБиХ примјене принцип који се користи у Републици Српској, да се министри из реда конститутивних народа бирају по попису становништва из 1991.године, у Влади ФБиХ би требали изабрати три подобна министра/ице из реда српског народа.

Није ово новост, некад је Странка демократске акције привела, увезла из Републике Српске, из Сребренице Десницу Радивојевића да буде потпредсједник Федерације БиХ.

Како је кренуло и креће се, очекујем да ће на идућим изборима у БиХ, ФБиХ, нови министри бити из Републике Србије.

Пише: Душан Шеховац

Коментари 0
Повезане вијести
Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте
Мартовски погром - Нисмо заборавили Мартовски погром - Нисмо заборавили
DEUS EX MACHINA DEUS EX MACHINA
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 18m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 51m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 32m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 32m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 22m
    0