Nepodobni i nesposobni Srbi iz FBiH

30.03.2023. 12:57
0
IZVOR: katera.news

Na znanje Srbima i ostalima 28. marta 2023. godine stigla je vijest koja glasi: „Srbin iz Republike Srpske kandidat za ministra u Vladi FBiH!“

Ne mogu a da ne pitam: Ima li jedan Srbin u FBiH koji je politički podoban, (ne mora biti sposoban, ne mora se miješati u svoj posao) da ga kandiduju za ministra u Vladi FBiH?

Zar smo pali na tako niske političke grane da moramo u FBiH uvoziti Srbe, kao kandidate za ministre.

Neko se previše zaigrao, pa je u ratu i poslije rata, ubio, protjerao ili stvorio takve uslove da se iz FBiH isele potencijalni podobni politički Srbi, kakav je i novi ministar iz Repubike Srpske.

U FBiH ostali su mu nepodobni Srbi i Srbi sa previše doba koji niti govore, niti slušaju, niti vide.

Po meni, sudeći na osnovu toga kako su se do sada ponašali ministri iz reda srpskog naroda u Vladi FBiH, mogla ih je zamijeniti ili biti kandidat bilo koja srpska starica ili srpski starac iz FBiH.

Broj podobnih Srba u FBiH smanjio se i zbog toga što su mnogi podobni Srbi prešli sa pravoslavlja na islam, promjenili ime, osunetili se i tako se samoosujetili, izbacili iz političkih igara bez granica!

Poseban slučaj je moj imenjak Dušan, nedavno umro u Sarajevu, koji je sa pravoslavlja prešao na islam. U međuvremenu odrekao se pripadnosti srpskom narodu, tako što je postao po narodnosti Patriotska liga, jer je kao osnivač Patriotske lige na nadgrobnoj ploči dobio grb Patriotske lige. Ovo se ne može razumjeti dok ne vidite fotografiju sa lica mjesta.

Slika

Do juče smo imali političke nagradne igre u kojoj Hrvat u pauzi zasjedanja skupštine postane Srbin!

Ovo danas je nova politička nagradna igra, u kojoj se dan prije izbora Vlade FBiH, novi srpski ministar preseli iz jednog entiteta u drugi.

Vlada Republike Srpske 2023.godine formirana je u skadu sa popisom stanovništva iz 1991. godine.

Nova Vlada FBiH biće formirana ovih dana u skladu sa popisom stanovništva iz 2013.godine.

Ako bi se striktno primjenjivali rezultati popisa stanovništva iz 2013.godine, on Srbima u FBiH garantuje izbor jedne trećine od ministra.

Poslije svega mi Srbi iz FBiH moramo biti istinski zahvalni što su nam uvezli jednog cijelog ministra iz Repubike Srpske, iz Banja Luke.

Još nije zaživjela a ne zna se kad će jedinstvena država Bosna i Hercegovina, koja se sastoji od dva entiteta i tri konstitutivna, ravnopravna naroda.

Bošnjaci, prijatelji mi šalju poruke, komentare u kojima tvrde: „Milorad Dodik sto posto nije u pravu kad izjavljuje da je Bosna i Hercegovina nemoguća i nedovršena država!“

Ja mislim da je Milorad Dodik oko šest posto u krivu, taman toliko koliki će biti procenat učešća srpskih ministara u Vladi FBiH.

Zamislimo da političari iz FBiH primjene princip koji se koristi u Republici Srpskoj, da se ministri iz reda konstitutivnih naroda biraju po popisu stanovništva iz 1991.godine, u Vladi FBiH bi trebali izabrati tri podobna ministra/ice iz reda srpskog naroda.

Nije ovo novost, nekad je Stranka demokratske akcije privela, uvezla iz Republike Srpske, iz Srebrenice Desnicu Radivojevića da bude potpredsjednik Federacije BiH.

Kako je krenulo i kreće se, očekujem da će na idućim izborima u BiH, FBiH, novi ministri biti iz Republike Srbije.

Piše: Dušan Šehovac

Komentari 0
Povezane vijesti
Lazarević: Posebna sjednica NSRS - komedija za koju tek ide plaćanje karte Lazarević: Posebna sjednica NSRS - komedija za koju tek ide plaćanje karte
Martovski pogrom - Nismo zaboravili Martovski pogrom - Nismo zaboravili
DEUS EX MACHINA DEUS EX MACHINA
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    7h 11m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    8h 26m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    14h 17m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    12h 44m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    14h 36m
    0