Обиљежавање 20 година Камерног хора Смјера за црквену музику и појање Музичке академије УИС

19.05.2021. 19:01
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Удружење грађана Камерни хор Источно Сарајево у суорганизацији са Универзитетом у Источном Сарајеву и Музичком академијом Универзитета у Источном Сарајеву организује Јубилеј - Двадесет година Камерног хора Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Из овог УГ за Катеру су рекли да ће јубилеј обиљежити кроз низ манифестација у периоду од 21. до 23. маја 2021. године.

Обиљежавање ће почети јубиларним концертом Камерног хора, који ће се телевизијски снимати у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву, овог пута без публике због епидемиолошких мјера. 

Другог дана обиљежавања, у амфитеатру на Електротехничком факултету, биће отворена изложба архивске грађе Камерног хора са цјелодневном поставком.

Такође, на истом мјесту биће одржана промоција споменице - монографије "Двадесет година Камерног хора Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву", аутора Рада Радовића. 

За крај тог дана, у амфитеатру ЕТФ-а биће одржана промоција штампаног издања албума (компакт-диска) "Догматик" издавачке куће "Грамофон" из Сарајева.

Трећег дана, 23. маја одржаже се одговарање Камерног хора на Светој литургији у цркви Светог Василија Острошког на Вељинама, Источна Илиџа, са почетком у 09:00 часова.

Из Камерног хора напомињу да на рекламним материјалима, који су раније одштампани, стоји да ће јубиларни концерт бити одржан у Дому Оружаних снага БиХ у Сарајеву, међутим, због непредвиђених околности мјесто одржавања концерта је помјерено у Саборну цркву у Сарајеву, истог дана са почетком у 19:00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски студенти у посјети дописништву агенције СРНА у Источном Сарајеву Руски студенти у посјети дописништву агенције СРНА у Источном Сарајеву
Нови напредак Универзитета у Источном Сарајеву на Вебометрикс ранг листи Нови напредак Универзитета у Источном Сарајеву на Вебометрикс ранг листи
Аудиција Камерног хора Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву почетком октобра Аудиција Камерног хора Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву почетком октобра
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 49m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 44m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 32m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 38m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 6m
    0