Од данас набавна цијена горива 3 КМ (ВИДЕО)

04.03.2022. 09:13
0
ИЗВОР: ba.n1info.com

Бројни грађани Источног Сарајева и Сарајева синоћ су похрлили на бензинске пумпе. Разлог томе је најављено поскупљење горива, које иако се тврди да ће бити 10 до 15 пфенига, изазива забринутост код грађана због још непровјерене и непотврђене информације да би могло бити и 4 КМ у наредним данима. Поскупљења која се очекују у првом валу су између 15 и 20 пфенига.

Цијена нафте на глобалном тржишту због геополитичких односа и високе потражње вртоглаво расте. Добављачи у Босни и Херцеговини од данас ће набавну цијену плаћати већ три марке, због чега ће грађани за литар горива морати одвојити и више. На бензинским пумпама су настале велике гужве, а грађани у страху гориво сипају и у канистере.

И док се чека да нове набавне цијене буду на снази, из Вањскотрговинске коморе БиХ је потврђено да ће цијене бити увећане. С тим у вези се очекује да ће од данас, 4. марта, нова набавна цијена горива на тржишту износити већ 3 КМ.

Из Вањскотрговинске коморе БиХ кажу да су већ обавили разговор са превозницима међународног превоза путника, чија је забринутост неминовна.

- Та цијена постаје изнимно неисплатива, њихово повећање цијена услуга постаје изнимно неисплативо, односно њихово повећање цијена услуга би довело до неисплативости оних који користе тај превоз и угрозио њихово пословање - казао је Вјекослав Вуковић из Вањскотрговинске коморе БиХ.

Олакшање за грађане БиХ било би барем привремено усвајање СДП-овог Приједлога закона о смањењу или привременом укидању акциза на гориво у БиХ, чиме би трошкови горива за грађане били мањи за око 40 пфенига по литру.

Коментари 0
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 38m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    12h 36m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    21h 2m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    19h 17m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    20h 56m
    0