Одбојкашица Вања Џида: Позив селектора круна мог рада

13.07.2020. 10:43
0
ИЗВОР: Nezavisne

Сјајна сезона и игре у дресу "Горажда" уврстиле су Вању Џиду, сјајну одбојкашицу из Рогатице, на шири списак сениорске репрезентације БиХ за квалификације за Европско првенство 2021. године.

Првотимка "Горажданки" није крила задовољство што се нашла у друштву најбољих одбојкашица БиХ, које ће још једном покушати да се први пут пласирају на једно велико такмичење. Селектор Стеван Љубичић недавно је изјавио да се на списку налази најбоље што БиХ има у овом тренутку. Иако је још неизвјесно хоће ли квалификације бити одржане у августу и септембру због пандемије вируса корона, за Вању Џиду је први позив у репрезентацију незабораван.

- Као круна мог залагања и труда дошао је позив од селектора, који ме изненадио и обрадовао. Ово је први позив за мене и сигурно је да сам поносна. Ово је још један доказ да се труд и рад кад-тад исплате. Имамо сјајну генерацију играчица, поприлично их добро знам, неке су ми биле и саиграчице и сматрам да је пласман на Европско првенство сасвим реално очекивати - казала је 25-годишња Рогатичанка која игра на позицији примача сервиса.

Џида већ неколико година носи дрес "Горажда", гдје је стекла статус једне од најбољих играчица. Прве одбојкашке кораке направила је у ОК "Младост" Рогатица, а по завршетку средње школе наступала је за "Бањалуку волеј".

- Прије четири године сам отпочела сарадњу са "Гораждем". Иза нас је успјешна сезона и јако ми је жао што због ситуације у којој се нашла БиХ нисмо могли завршити првенство. Задовољна сам оним што смо као тим направиле у протеклих годину дана, осјети се напредак и то је наш главни мотив - истиче новопечена "змајица" и додаје:

- На личном плану ова година ми је била феноменална. Богу хвала, прошло је без повреда и могла сам се посветити максимално тренинзима и утакмицама. Сљедећу сезону ћу наставити у Горажду, а циљ нам је као и увијек опстанак у Премијер лиги и што бољи пласман на табели -

Као и већина спортиста, и Вања је протеклих неколико мјесеци због вируса корона највише времена проводила у кругу својих најближих.

- Што се тиче периода короне проводим га у кругу породице и пријатеља, такође трудим се остати у доброј форми, тако да ни тренинзи нису запостављени - закључила је Вања Џида.

Квалификације за ЕП 2021. године у Групи Ф у којој се налази БиХ заједно са Летонијом, Словенијом и Чешком планиране су да почну крајем августа турниром у Летонији, а неколико дана касније БиХ би требало да буде домаћин другог турнира. Коначну одлуку хоће се ли уопште играти турнири донијеће ускоро Европска одбојкашка федерација. Пласман на Еуро избориће двије првопласиране репрезентације.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 42m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 56m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 46m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    12h 11m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    17h 44m
    0