Одражан Ролер куп, побједник смучарски клуб „Романија“

26.08.2019. 09:24
0
ИЗВОР: Срна

Традиционални Ролер куп "Пале 2019" окупио је јуче шездесетак такмичара из Републике Српске, БиХ, Србије и Хрватске, а свеукупни побједник је Смучарски клуб "Романија" Пале.

Ова спортска манифестација, која се организује у складу са ФИС стандардима, одржана је у организацији Ски савеза БиХ, уз техничку организацију Смучарског клуба "Романија". 

Предсједник Смучарског клуба "Романија" Мирослав Горета рекао је новинарима да су се учесници такмичили у седам категорија на стази дужине 1.500 метара, која је маркирана дуж централних градских улица. 

Горета је напоменуо да су такмичили учесници дјечијег биатлон кампа, којима је клуб "Романија" био домаћин, а плод је међународне сарадње комисије за биатлон Ски савеза БиХ и Хрватског биатлон савеза. 

Према његовим ријечима, камп, као и Ролер куп, представља пун погодак за развој и популаризацију овог олимпијског спорта међу дјецом, што је гаранција за добру будућност нордијских смучарских дисциплина у региону. 

Горета је истакао да Смучарски клуб "Романија", који се више пута доказао као добар домаћин великих такмичења, има реално оствариву амбицију да Ролер куп уврсти у спортски календар европских ски асоцијација. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су покровитељи овог спортског догађаја, који је уврштен и у званичан програм Госпојинских свечаности, манифестације организоване поводом Дана и крсне славе општине 28. августа. 

Југовић изразио задовољство што је куп, који је одржан трећи пут, окупио велики број младих такмичара.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    23h 34m
    7
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    6h 39m
    2
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    7h 11m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    10h 27m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    7h 20m
    0