Odražan Roler kup, pobjednik smučarski klub „Romanija“

26.08.2019. 09:24
0
IZVOR: Srna

Tradicionalni Roler kup "Pale 2019" okupio je juče šezdesetak takmičara iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske, a sveukupni pobjednik je Smučarski klub "Romanija" Pale.

Ova sportska manifestacija, koja se organizuje u skladu sa FIS standardima, održana je u organizaciji Ski saveza BiH, uz tehničku organizaciju Smučarskog kluba "Romanija". 

Predsjednik Smučarskog kluba "Romanija" Miroslav Goreta rekao je novinarima da su se učesnici takmičili u sedam kategorija na stazi dužine 1.500 metara, koja je markirana duž centralnih gradskih ulica. 

Goreta je napomenuo da su takmičili učesnici dječijeg biatlon kampa, kojima je klub "Romanija" bio domaćin, a plod je međunarodne saradnje komisije za biatlon Ski saveza BiH i Hrvatskog biatlon saveza. 

Prema njegovim riječima, kamp, kao i Roler kup, predstavlja pun pogodak za razvoj i popularizaciju ovog olimpijskog sporta među djecom, što je garancija za dobru budućnost nordijskih smučarskih disciplina u regionu. 

Goreta je istakao da Smučarski klub "Romanija", koji se više puta dokazao kao dobar domaćin velikih takmičenja, ima realno ostvarivu ambiciju da Roler kup uvrsti u sportski kalendar evropskih ski asocijacija. 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su pokrovitelji ovog sportskog događaja, koji je uvršten i u zvaničan program Gospojinskih svečanosti, manifestacije organizovane povodom Dana i krsne slave opštine 28. avgusta. 

Jugović izrazio zadovoljstvo što je kup, koji je održan treći put, okupio veliki broj mladih takmičara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    4h 35m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    4h 40m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    5h 32m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    18h 2m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    5h 46m
    0