Одржан традиционални концерт КУД "Младост" на Палама

26.08.2021. 11:28
0
ИЗВОР: Катера

Културно-умјетничко друштво (КУД) Младост одржало је синоћ у оквиру Госпојинских свечаности поводом Дана и крсне славе општине Пале, традиционални концерт на којем се представило играма из Србије, са Космета и Пирота, а омладински ансамбл играма из Гламоча. 

Предсједник КУД "Младост" Пале Милан Чворо је рекао да ове године због пандемије вируса корона нису имали прилику угостити пријатеље из региона, као што је то био случај ранијих година.

Слика

Фото: Катера

Чворо је истакао да су упркос мјерама у вези са актуелном пандемијом успјели да организују турнеју друштва, те су ове године посјетили Охрид и гостовали на фестивалу "Разиграни оро".

Кореограф и умјетнички руководилац КУД "Младост" Младен Крсман је истакао да су на синоћном концерту наступиле све секције овог друштва, осим пјетлића који наступају у славској литији на дан славе, као и КУД "Романијска врела" из Мокрог.

Крсман је додао да је на концерту учествовао и извођачки ансамбл са фолклорним програмом, изворне и пјевачке групе омладинског ансамбла.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    9h 8m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    8h 24m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    5h 40m
    3
  • Данас Марковдан
    12h 50m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    4h 2m
    0