Почеле пријаве за туристичке ваучере: Бање и Андрићград најпримамљивији

18.06.2020. 10:12
0
ИЗВОР: Nezavisne

Највећи број грађана Српске одлучио се за бањске центре и Андрићград у Вишеграду као дестинације у којима желе искористити свој туристички ваучер, показују досад пристигле пријаве. У Министарству трговине и туризма Републике Српске до јуче у подне евидентирана је 61 пријава грађана за додјелу туристичких ваучера за субвенционисање трошкова смјештаја у угоститељским објектима.

У питању су пријаве извршене путем обрасца или апликације на интернет страници Министарства, а почеле су пристизати од понедјељка, 15. јуна, односно након расписивања јавног позива.

- Евиденција свих угоститељских објеката у којима је могуће извршити смјештај, као и евиденција свих туристичких агенција посредством којих је могуће изабрати пакет аранжман за дестинације у Републици Српској доступна је на интернет страници Министарства и свакодневно се ажурира новим подацима у складу с пријавама које пристижу - навели су из ресорног министарства.

Подсјећају да сви грађани Републике Српске који имају пребивалиште на подручју Републике Српске, укључујући и грађане с пребивалиштем на подручју Брчко дистрикта, а који имају држављанство Републике Српске, остварују право да се пријаве за додјелу туристичких ваучера.

Драгана Шобот, секретар Удружења трговине, туризма и угоститељства у Привредној комори Републике Српске, подсјећа да због посљедица изазваних вирусом корона, када је о привреди ријеч, највише испаштају туризам и угоститељство.

- Колико ће пројекат туристичких ваучера да покрије те губитке - видјећемо, али ја бих рекла да је то нешто што ће, по нашем мишљењу, утицати и на свијест грађана о значају нашег туризма, о љепотама које имамо у Српској - рекла је Шоботова.

Она очекује да ће пројекат у вези с ваучерима сигурно да помогне туристичку привреду, али и да утиче на све нас да се окренемо нашим потенцијалима.

- Ево, и све земље у окружењу позивају грађане да одмор користе на својим дестинацијама, па зашто не бисмо и ми? Имамо лијепе дестинације, бројне локације које имају шта да понуде. Треба да се окренемо развоју домаћег туризма - навела је Шоботова.

Туристички ваучер у износу од 100 КМ може се искористити до 15. новембра ове године само код угоститеља или туристичке агенције који су уписани у евиденцију доступну на интернет страници Министарства.

На списку пријављених објеката који учествују у шеми додјеле ваучера 16. јуна било је 27 угоститеља, као што су ЗТЦ "Бања Врућица" (хотели "Кардиал", "Посавина" и "Србија" те етно-село Усора), ЗТЦ "Бања Кулаши", "Бања Дворови", "Терме" Лакташи, Андрићев конак и тако даље.

Коментари 0
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    8h 36m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 32m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    23h 16m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    21h 1m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    23h 22m
    0