Почело анкетирање домаћинстава о потрошњи

02.04.2021. 10:02
1
ИЗВОР: Срна

Агенција за статистику БиХ почела је спроводити анкету о потрошњи домаћинстава у БиХ ради добијања података о величини и структури потрошње, те основним демографским и социо-економским карактеристикама чланова домаћинстава, као и о њиховим условима становања, изворима и величини прихода.

Пету по реду анкету Агенција ће, у сарадњи са заводима за статистику Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, спровести на узорку од 10.000 случајно одабраних домаћинстава, саопштено је из Агенције за статистику БиХ.

У анкети, која ће трајати годину дана, биће анкетирано око 3.200 домаћинстава из Републике Српске, око 5.500 из ФБиХ, те око 1.300 домаћинстава из Брчко дистрикта.

У саопштењу се наводи да се анкетом прикупљају подаци о издацима за храну и пиће, становање, намјештај, одјећу и обућу, здравство, превоз, комуникације, рекреацију, културу и образовање, те о другим производима и услугама, као и информације о члановима домаћинства.

Резултати Анкете о потрошњи домаћинстава тренутно су једини извор за рачунање релативне линије сиромаштва и социјалне укључености становништва, као и материјалне депривације, а користиће се и као подлога за креирање и спровођење социо-економских политика на свим нивоима друштвеног организовања, наводи се у саопштењу.

Анкете о потрошњи у домаћинствима спроводе се сваких четири или пет година у складу са међународним стандардима и методолошким препорукама Евростата, што омогућава међународну упоредивост података.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 04.04.2021. 12:58
    Kakva anketa, pa vi niste normalni,kod mene u kući niko neradi nemam sta potrošiti,jedino imam zdravlja BOGU hvala......
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    10h 55m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 51m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    23h 20m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    9h 55m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    6h 48m
    0