Подршка из Фоче протестима против Закона о вјероисповијести

28.12.2019. 09:50
0
ИЗВОР: Srna

Транспарентима на којима је писало “Црна Гора – Српска Спарта” и “Свак` је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека”, фочанска омладина окупљена испред Храма Светог Саве послала је поруку охрабрења и подршке српском народу у Црној Гори.

Уз српску народну тробојку и заставу Краљевине Црне Горе, из времена када је ова држава била перјаница српства, оаза српске слободе и предводник српског народа у борби за ослобођење од вијековних окупатора, фочански Срби су стиховима великог српског пјесника и црногорског владике и владара Петра Другог Петровића Његоша исказали дивљење својим сународницима који су се супротставили усвајању најновијег закона.

Истовремено су поручили званичним државним органима Црне Горе да су срамотно поступили доносећи закон којим се дискриминишу православни вјерници.

– Ово је знак подршке из Фоче српском народу у Црној Гори. Срамота је оно што се десило у Црној Гори, гдје се води линч против православних вјерника и отимају светиње – рекао је један од окупљених младића Александар Михајловић.

Студент Медицинског Факултета Небојша Илић из Требиња каже да већ годинама у мају ходочасти под Острог на поклоњење моштима Светог Василија и да ове тешке тренутке за српски народ у Црној Гори као и сви Срби проживљава веома емотивно.

– Уз нашу смо браћу у Црној Гори да заједно одбранимо наше светиње – рекао је Илић.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 42m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 57m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 48m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 15m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 7m
    0