Поплаве у Лисабону, најмање једна жртва

08.12.2022. 09:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Португалска Метеоролошка агенција "ИПМА" прогласила је црвено упозорење за Лисабон и затражила од становништва да без пријеке потребе не излазе из кућа након што је јака кише изазвала бујичну поплаву у којој је погинула најмање једна особа.

ИПМА је прогласила црвено упозорење за Лисабон, оближњи Сантарем и регион Алгарве на југу Португалије због интензивних падавина и јаких удара вјетра. Исти временски услови најављени су и за данас.

Цивилна заштита у Лисабону пријавила је више стотина инцидената од поплављених улица, жељезничких станица, позоришта и болнице, поплављено је неколико зграда, а аутомобили су плутали улицама. Власти су затвориле путеве и тунеле.

Званичник Цивилне заштите Андре Фернандеш рекао је да је једна жена погинула у поплављеном подруму у мјесту Алгеш док је њен супруг спасен.

- Апелујемо на људе да не напуштају куће током јаких падавина - изјавио је Фернандеш који је апеловао на оне који живе у нижим предјелима да потраже уточиште на безбједнијим мјестима.

Коментари 0
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Поплаве епских размјера: Читави квартови завршили у мору, број мртвих премашио 5.000 Поплаве епских размјера: Читави квартови завршили у мору, број мртвих премашио 5.000
Српским туристима бујица однијела аутомобиле у море Српским туристима бујица однијела аутомобиле у море
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    9h 4m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    11h 23m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    11h 50m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    14h 30m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    7h 15m
    0