Poplave u Lisabonu, najmanje jedna žrtva

08.12.2022. 09:38
0
IZVOR: srna.rs

Portugalska Meteorološka agencija "IPMA" proglasila je crveno upozorenje za Lisabon i zatražila od stanovništva da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća nakon što je jaka kiše izazvala bujičnu poplavu u kojoj je poginula najmanje jedna osoba.

IPMA je proglasila crveno upozorenje za Lisabon, obližnji Santarem i region Algarve na jugu Portugalije zbog intenzivnih padavina i jakih udara vjetra. Isti vremenski uslovi najavljeni su i za danas.

Civilna zaštita u Lisabonu prijavila je više stotina incidenata od poplavljenih ulica, željezničkih stanica, pozorišta i bolnice, poplavljeno je nekoliko zgrada, a automobili su plutali ulicama. Vlasti su zatvorile puteve i tunele.

Zvaničnik Civilne zaštite Andre Fernandeš rekao je da je jedna žena poginula u poplavljenom podrumu u mjestu Algeš dok je njen suprug spasen.

- Apelujemo na ljude da ne napuštaju kuće tokom jakih padavina - izjavio je Fernandeš koji je apelovao na one koji žive u nižim predjelima da potraže utočište na bezbjednijim mjestima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH
U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi
Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 58m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 31m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    22h 8m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 37m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 35m
    0