Потписан меморандум о сарадњи са Даун синдром центром (ФОТО)

27.03.2021. 13:01
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Олимпијски центар "Јахорина" потписао је Меморандум о сарадњи са Даун синдром центром Бања Лука, који обухвата оснивање Даун синдром комуне на Јахорини у којој ће се радити програм социјалне рехабилитације, радног оспособљавања и запошљавања особа са дауновим синдромом.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић је рекао да је дан потписивања овог меморандума велики разлог да буду срећни.

- Са Даун синдром центром из Бања Луке смо у претходном периоду успјешно реалиовали низ радионица, дружења и квизова. Недавно смо успјешно реализовали и куварску радионицу са професионалним куварима и сви су се јако добро забавили. Наши другари су чак и радили у нашем Олимпијском бару и сјајно су се снашли - рекао је Љевнаић.

Слика

Фото: ОЦ Јахорина

Љевнаић додаје да су корисници Даун синдром центра увијек радо виђени гости Јахорине.

- У плану имамо и отварање Даун синдром комуне, у којој ће се радити на развијању програма социјалне рахабилитације, радног оспособљавања и запошљавања особа са дауновим синдромом - каже Љевнаић.

Он је додао да је у плану градња комуне и смјештајних капацитета за особе са дауновим синдромом, гдје ће они имати прилику да се рехабилитују и у коначници интегришу у друштво.

Директор Даун синдром центра Бања Лука Зоран Јелић рекао је да је много узбуђен због постигнуте сарадње са ОЦ "Јахорина" и захвалан што су им омогућили да током године реализују низ радионица на планини.

- На Јахорини смо брали љековито биље, гдје су особе се дауновим синдромом прерађивали то биље и правили тинктуре, биљна уља и чајеве у плану нам је да ту сарадњу проширимо. Фасцинантно је шта све особе са дауновим синдромом или "Дјеца сунца", како их зовемо, имају сјајне могућности, нисмо ни свјесни колико док им не пружимо прилику, а људи са Јахорине су то учинили и неизмјерно сам срећан због тога - рекао је Јелић.

Додао је да је читава Јахорина за особе са дауновим синдромом једна велика инклузија, гдје ће они моћи да производе своје производе и на тај начин се самофинансирају.

Коментари 0
Повезане вијести
Горан Ковачевић из Фоче руши све предрасуде (ВИДЕО) Горан Ковачевић из Фоче руши све предрасуде (ВИДЕО)
За „Стам Петровић“ још 4,6 милиона КМ од ОЦ „Јахорина“ За „Стам Петровић“ још 4,6 милиона КМ од ОЦ „Јахорина“
Тужилаштво седам мјесеци провјерава пријаву о криминалу у ОЦ „Јахорина“ Тужилаштво седам мјесеци провјерава пријаву о криминалу у ОЦ „Јахорина“
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    22h 2m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    17h 20m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    15h 43m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    16h 14m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    20h 36m
    0