Potpisan memorandum o saradnji sa Daun sindrom centrom (FOTO)

27.03.2021. 13:01
0
IZVOR: KATERA

Olimpijski centar "Jahorina" potpisao je Memorandum o saradnji sa Daun sindrom centrom Banja Luka, koji obuhvata osnivanje Daun sindrom komune na Jahorini u kojoj će se raditi program socijalne rehabilitacije, radnog osposobljavanja i zapošljavanja osoba sa daunovim sindromom.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić je rekao da je dan potpisivanja ovog memoranduma veliki razlog da budu srećni.

- Sa Daun sindrom centrom iz Banja Luke smo u prethodnom periodu uspješno realiovali niz radionica, druženja i kvizova. Nedavno smo uspješno realizovali i kuvarsku radionicu sa profesionalnim kuvarima i svi su se jako dobro zabavili. Naši drugari su čak i radili u našem Olimpijskom baru i sjajno su se snašli - rekao je Ljevnaić.

Slika

Foto: OC Jahorina

Ljevnaić dodaje da su korisnici Daun sindrom centra uvijek rado viđeni gosti Jahorine.

- U planu imamo i otvaranje Daun sindrom komune, u kojoj će se raditi na razvijanju programa socijalne rahabilitacije, radnog osposobljavanja i zapošljavanja osoba sa daunovim sindromom - kaže Ljevnaić.

On je dodao da je u planu gradnja komune i smještajnih kapaciteta za osobe sa daunovim sindromom, gdje će oni imati priliku da se rehabilituju i u konačnici integrišu u društvo.

Direktor Daun sindrom centra Banja Luka Zoran Jelić rekao je da je mnogo uzbuđen zbog postignute saradnje sa OC "Jahorina" i zahvalan što su im omogućili da tokom godine realizuju niz radionica na planini.

- Na Jahorini smo brali ljekovito bilje, gdje su osobe se daunovim sindromom prerađivali to bilje i pravili tinkture, biljna ulja i čajeve u planu nam je da tu saradnju proširimo. Fascinantno je šta sve osobe sa daunovim sindromom ili "Djeca sunca", kako ih zovemo, imaju sjajne mogućnosti, nismo ni svjesni koliko dok im ne pružimo priliku, a ljudi sa Jahorine su to učinili i neizmjerno sam srećan zbog toga - rekao je Jelić.

Dodao je da je čitava Jahorina za osobe sa daunovim sindromom jedna velika inkluzija, gdje će oni moći da proizvode svoje proizvode i na taj način se samofinansiraju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Goran Kovačević iz Foče ruši sve predrasude (VIDEO) Goran Kovačević iz Foče ruši sve predrasude (VIDEO)
Za „Stam Petrović“ još 4,6 miliona KM od OC „Jahorina“ Za „Stam Petrović“ još 4,6 miliona KM od OC „Jahorina“
Tužilaštvo sedam mjeseci provjerava prijavu o kriminalu u OC „Jahorina“ Tužilaštvo sedam mjeseci provjerava prijavu o kriminalu u OC „Jahorina“
Najčitanije
  • Sa tržišta BiH se povlači argeta pašteta čiji je rok 10. septembar 2027. godine
    17h 52m
    0
  • Roditelj gađao flašom direktora škole zato što nije mogao da doveze dijete do same škole!?
    19h 29m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    18h 23m
    0
  • SIPA uhapsila pet osoba
    22h 45m
    0
  • Krađa građevinskog materijala u Istočnoj Ilidži
    20h 50m
    0