Представљање пилот пројекта о увођењу супервизије медицинских сестара/техничара у УКЦ-у

25.04.2022. 12:18
0
ИЗВОР: glassrpske.com

 Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске у сарадњи са Фондацијом "Фами", кроз пројекат Јачање сестринства у БиХ (ПроСес) организује сутра у Бањалуци представљање пилот пројекта "Увођење супервизије медицинских сестара/техничара у Универзитетском клиничком центру Републике Српске" и отварање едукације у области супервизије у здравственом систему.

Представљање пројекта биће одржано у Конференцијској сали Административног центра Владе Републике Српске са почетком у 10.00 часова, а изјаве за медије планиране су у 9.30.

Из Министарства здравља и социјалне заштитет саопштено је да је циљ овог пројекта стручна подршка здравственим радницима како би ефикасније и ефектније допринијели струци и свом професионалном развоју и функционисању, као и могућност да сагледају свој рад и отворено разговарају о проблемима и изазовима са којима се свакодневно суочавају.

- Имајући у виду специфичност посла којим се баве стручњаци у систему здравствене заштите, супервизија би имала изузетан значај за спречавање професионланог сагоријевања, психосоматских обољења узрокованих дуготрајним професионалним стресом, као и повећање мотивације за посао - истиче се у саопштењу.

Супервизија је професионална интервенција која је неопходна у професионалном развоју оних који непосредно раде са људима и један је од кључних начина осигуравања развоја организација и пружања квалитета услуга у подручју психосоцијалног рада.

Сврха супервизије је унапређење квалитета заштите пацијента у складу са основним принципима, вриједностима и стандардима услуга у систему социјалне, породичне и дјечије заштите и заштити најбољег интереса сваког корисника, наводи се у саопштењу, преносе Независне.

 

Коментари 0
Повезане вијести
УКЦ: Кисеоник није и не може бити штетан по здравље пацијената УКЦ: Кисеоник није и не може бити штетан по здравље пацијената
Драган Мектић на лијечењу у УКЦ Српске Драган Мектић на лијечењу у УКЦ Српске
Милићевић: Не можете ми рећи да корона вирус не постоји Милићевић: Не можете ми рећи да корона вирус не постоји
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    11h 26m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    11h 43m
    2
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    6h 23m
    3
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    12h 19m
    5
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    10h 48m
    0