Премијера представе "Седми дан" у понедјељак

12.03.2021. 11:08
0
ИЗВОР: Катера

У Градској управи Источно Сарајево данас је одржана конференција за новинаре поводом премијере позоришне представе "Седми дан", рађене у продукцији Културног центра Источно Ново Сарајево, по истоименом роману Горана Врачара и у режији Александра Лазића.

Књижевник Горан Врачар је рекао да ће представа „Седми дан“ у понедјељак, 15. марта оживјети и да ће живјети још дуго.

- Подршку смо добили од града Источно Сарајево, општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Пале, Амбасаде Србије у Сарајеву, као и од Представништа Републике Српске у Београду, на челу са Млађеном Цицовићем и Академије драмских умјетности из Београда – објаснио је Врачар, посебно нагласивши Борка Мочевића, сценографа који је према Врачаревим ријечима урадио ванвременску сценографију.

-Такође, ту је и Нинослав Адемовић који је урадио музику која мене подсјећа на „Кармину Бурану“ (Carmina Burana) и увијек се најежим као када чујем "Фортуну" – истиче Врачар.

Режисер, драматург и глумац у представи Александар Лазић истакао је да из Источног Новог Сарајева креће једна велика прича коју су подржали и национални театри у Београду, Новом Саду и Бањалуци.

Ово може да буде почетак великих ствари које ће се догађати у наредним временима – рекао је Лазић.

Он је позвао гледаоце да дођу и да заједно растумаче основне елементарне односе у овој драми.

- Да се сами суштински запитамо колико је важан идеалистички поглед на живот у коме не постоји могућност убиства и шта се дешава на земљи гдје се мушкарци и жене не договарају и гдје се сваки дан дешавају неки проблеми и глупости. Тај асоцијативни низ који сам желио редитељским поступком да направим је управо то да постоји могућност помирења у мушко-женским односима – објаснио је Лазић.

Слика

Директор Културног центра Источног Новог Сарајева Младен Јанковић рекао је да ће представа "Седми дан" премијерно бити изведена у понедјељак, 15. марта, од 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево у оквиру програма обиљежавања 25 година од егзодуса сарајевских Срба.

Он је навео да ће у слободној продаји бити 50 улазница по цијени од 10 КМ.

- Програм обиљежавања годишњице егзодуса сарајевских Срба биће одржан уз поштовање свих епидемиолошких мјера – нагласио је Јанковић.

У уторак, 16. марта, представа ће бити одиграна и у Културном центру "Пале" у 19.00 часова, а у сриједу, 17. марта у Културном центру Зворник.

- Представа ће се играти у позоришту у Београду, 26. марта, потом 29. марта у Крушевцу. У Српском народном позоришту у Новом Саду играће се 2. априла, у Бањалуци 8. априла, а 15. априла у Нишу – рекао је Јанковић.

У представи поред глумца Александра Лазића играју и Јелица Ковачевић, Горан Султановић, Јелена Велковски и Предраг Васић.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО) У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО)
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 19m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 1m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 34m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 8m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 53m
    3