Пресуда Сањину Сефићу сљедеће седмице

13.03.2020. 15:21
0
ИЗВОР: Srna

Пресуда Сањину Сефићу, оптуженом за тешку саобраћајну несрећу у којој су смртно страдале студенти Селма Агић и Едита Малкоч, заказана је за 19. март.
Тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево Јасминка Кнежевић данас је у Сарајеву у завршној ријечи затражила да се Сањину Сефићу, након поновљеног поступка у Кантоналном суду, изрекне максимална казна затвора.

Кнежевићева је у својој завршној ријечи истакла да је, након спроведеног поступка, неспорно да је Сефић 10. октобра 2016. године, крећући се великом брзином у улици Змаја од Босне у Сарајеву, на пјешачком прелазу ударио двије дјевојке, преносе федерални медији.

Тужилаштво се опредијелило за налаз вјештака саобраћајне струке Шевала Ковачевића, који је утврдио да се Сефић "голфом" кретао брзином од 105 километара на час, те да је побјегао с мјеста несреће, док су дјевојке задобиле вишеструке повреде, којима је Селма Агић подлегла на лицу мјеста, а Едита Малкоч неколико часова касније у болници.

- Проузроковао је смрт двије дјевојке у најбољим годинама. Тежина посљедица је немјерљива, а јавност је и даље узнемирена због овог случаја. Сефић је изразио саучешће породицама, али његово кајање није било искрено, већ је изречено у сврху поступка. Током поступка код њега нисмо примијетили трагове емпатије према оштећенима - рекла је, између осталог, Кнежевићева.

Она је изнијела и имовинско-правни захтјев породица Агић и Малкоч за претрпљену душевну бол и то породица Агић 90.000 КМ и породица Малкоч 75.000 КМ.

Кнежевићева је напоменула да је Сефић након несреће организовао свој бијег у Нови Сад, одакле је изручен послије екстрадиционог поступка у којем је одбијена његова жалба за изручење БиХ.

Такође је напоменула да је Сефић 47 пута прекршајно кажњаван, од чега се 45 пута односило на прекршаје у саобраћају, за шта је новчано кажњаван.

Адвокат Сањина Сефића Керим Челик у изношењу завршних ријечи је истакао да Тужилаштво није ван разумне сумње доказало да је његов брањеник починио кривично дјело.

- Суд треба цијенити да је ријеч о младом човјеку коректног држања током суђења. И за његову породицу ово је трагедија која ће их пратити до краја живота - рекао је Челик.

Он је предложио суду да донесе ослобађајућу пресуду или Сефића евентуално прогласи кривим за кривично дјело из нехата, ослободи притвора и трошкова поступка.

Првостепеном пресудом Сефић је осуђен на 14 и по година затвора. 
.

Коментари 0
Повезане вијести
Сањину Сефићу у поновљеном поступку повећана казна Сањину Сефићу у поновљеном поступку повећана казна
У тренутку удара у пјешакиње Сефић возио 10О километара на час У тренутку удара у пјешакиње Сефић возио 10О километара на час
Прије три године стравично су страдале студенткиње у Сарајеву Прије три године стравично су страдале студенткиње у Сарајеву
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 58m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 49m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 36m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    9h 2m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 44m
    0