Природни лијек за срце и срчане тегобе

17.04.2020. 14:33
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Још од средњег вијека против болести срца и вена, као тоник и умирујуће средство за срце примјењује се глог. Ова биљка је прозвана једном од најљековитијих биљака свијета, а то је уједно и биљка с најдужом традицијом лијечења.

Кинези су некад од глога правили ферментисано пиће. Приправци од глога припадају у ред оних биљних лијекова чије је дјеловање клинички најопсежније документовано.

Глог јача и регулише рад срца

Осим тога, изванредан је регулатор крвног притиска. Много истраживања потврдило је да пацијенти који болују од болести срца позитивно реагују након конзумације глога, мање се умарају и мање доживљавају симптоме попут недостатка даха и “прескакања” откуцаја срца.

Глог је једна од биљака с најјачим смирујућим учинком

Помаже код умора, мањка енергије, лошег сна, тешког дисања, вртоглавица, лупања срца, тјескобе, нервозе и шума у ушима. Вриједан је и у менопаузи.

Може се користити као помоћ код мршављења, јер потиче избацивање вишка воде из организма. То га својство чини корисним и код целулита, едема и болести зглобова.

Такође, штити од дјеловања слободних радикала и спречава болести крвних судова попут артериосклерозе. Бројне студије о глогу установиле су да је он сигурна и добро подношљива биљка. Међутим, глог се не препоручује трудницама и дојиљама.

Иако је глог сигуран за кориштење није га препоручљиво користи уз неке лијекове за срце. Најбоље је да посавјетовати с љекаром прије него што се сами упустите у лијечење уз помоћ глога.

Коментари 0
Повезане вијести
Пет домаћих "лијекова" су спас за кашаљ Пет домаћих "лијекова" су спас за кашаљ
Природни савезници у борби против кашља Природни савезници у борби против кашља
Банана и мед, комбинација која рјешава три тегобе Банана и мед, комбинација која рјешава три тегобе
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    12h 36m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    13h 20m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    17h 25m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    17h 29m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    2h 56m
    0