Привредна комора ће издавати потврде о претрпљеној штети

13.04.2020. 15:00
0
ИЗВОР: СРНА

Привредна комора Републике Српске саопштила је да ће издавати потврду којом привредно друштво доказује да је претрпјело штету усљед епидемије вируса корона или му је рад био ограничен или привремено забрањен.

Ову потврду привредним друштвима траже поједине комерцијалне банке у Републици Српској приликом предаје захтјева за одобравање посебних мјера по кредитима за ублажавање економских посљедица узрокованих пандемијом новог вируса, међу којима је и мораторијум на отплату кредита, саопштено је из Привредне коморе Српске.

- Потврда о привременој забрани рада и ограниченом обављању дјелатности усљед увођења ванредне ситуације и ванредног стања у Републици Српској издаје се бесплатно, искључиво на захтјев привредног друштва, уз приложену изјаву којом образлаже насталу ситуацију у привредном друштву, односно посљедице утицаја вируса корона на пословање - истиче се у саопштењу.

 

Из Коморе подсјећају да је примјена посебних мјера у регулисању односа банке и клијента у условима кризе изазване вирусом корона омогућена одлуком Управног одбора Агенције за банкарство Републике Српске о привременим мјерама банкама за ублажавање економских посљедица узрокованих вирусним обољењем вирус корона.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Општина Источна Илиџа приступила BFC SEE програму сертификације повољног пословног окружења Општина Источна Илиџа приступила BFC SEE програму сертификације повољног пословног окружења
Приликом санирања пута оштетили ограду у Хан Пијеску Приликом санирања пута оштетили ограду у Хан Пијеску
Од 2024. године држављанима БиХ за улазак у ЕУ ће требати потврда Од 2024. године држављанима БиХ за улазак у ЕУ ће требати потврда
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    13h 43m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 14m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    13h 37m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    9h 30m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    5h 25m
    2