Промоција књиге "Глоги" Александра Ђуришића у нашем граду

25.08.2021. 12:32
0
ИЗВОР: Катера

Промоција књиге о Небојши Глоговцу под насловом "Глоги" аутора Александра Ђуришића биће одржана у Палама и Источном Новом Сарајеву током ове седмице.

На Палама ће, у оквиру Госпојинских свечаности, промоција књиге "Глоги" бити одржана сутра, 26. августа у 19.00 часова у сали Културног центра "Пале",

Промоција књиге "Глоги" биће одржана у Културном центру у Источном Новом Сарајеву у петак, 27. августа са почетком у 20.00 часова.

Књига поред приватног и професионалног живота једног од најзначајнијих умјетника са ових простора, завирује и у дешавања иза позоришних и филмских кулиса те пружа јединствен поглед на живот и дјело Небојше Глоговца.
 
Александар Ђуричић је осим књиге ,,Глоги" написао и ,, После фајронта - књига о Паји", ,, Чуваркуће - Удовице писаца" и ,, Тајне славних Срба".
 
Послије промоције заинтересовани ће моћи да купе потписан примјерак књиге и поразговарати са аутором.
 
Небојша Глоговац је био прослављени српски филмски, телевизијски и позоришни глумац. Рођен је 30. августа 1969. године у Требињу, а преминуо је након краће и тешке болести, 9. фебруара 2018. године у Београду.
 
Играо је главне улоге у остварењима "Убиство с предумишљајем", "Буре барута", "Небеска удица", "Кад порастем бићу Кенгур", "Клопка", "Хадерсфилд", "Жена са сломљеним носем", "Бранио сам Младу Босну", "Кругови", "Равна гора" и "Устав Републике Хрватске".
 
Вишеструко је награђиван за улоге у позоришту и на филму, а издвајају се Стеријина награда, Цар Константин у Нишу и Златна арена у Пули за најбољу мушку улогу.
Коментари 0
Повезане вијести
Сладоје: Дубоко је коријење српског народа Сладоје: Дубоко је коријење српског народа
Вечерас промоција књиге "Е, мој соколе" Слобе Ковачевића у Палама Вечерас промоција књиге "Е, мој соколе" Слобе Ковачевића у Палама
Годишњица смрти великог Небојше Глоговца Годишњица смрти великог Небојше Глоговца
Најчитаније
 • Дојаве о бомбама на више локација у Источном Сарајеву
  6h 10m
  0
 • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева због наношења тјелесних повреда
  5h 21m
  0
 • Крађа у Палама
  6h 24m
  0
 • Ухапшено лице осумњичено за промет наркотицима у Источном Сарајеву
  1h 58m
  0
 • Нестао Милош Граховац из Невесиња
  5h 25m
  0