Протести због неријешеног убиства младог Сарајлије

08.02.2020. 09:55
0
ИЗВОР: klix.ba

Поводом четврте године од страдања Џенана Мемића за данас су испред Народног позоришта у Сарајеву најављени мирни протести.

– Поводом четврте годишњице и још увијек неразријешеног убиства, одлучили смо организовати још један протестни скуп, 19. по реду. Као што сви знате, Кантонални суд у Сарајеву је 13. јануара 2020. по други пут донио ослобађајућу пресуду Ромима који су оптужени да су Џенана усмртили у саобраћајној несрећи. Свима је јасно да је Џенан убијен и да није страдао у саобраћајној несрећи како то тврди Тужилаштво КС. Четири године траје наша борба, четири године без нашег Џенана, четири године настојања да докажемо нешто што је очито. Убијен је – поручили су из Покрета “Правда за Џенана”.

Огласио се и Муриз Мемић, отац убијеног Џенана.

– Сада је већ јасно да нећу стати са борбом да се сазна истина о Џенановој смрти. То више није ствар само моје породице и мене. Истина о Џенану је питање, тест о томе могу ли грађани рачунати на правду у овој земљи. Ово је испит за државу. Осим тога, ако бих се ја сада повукао, то би обесхрабрило друге људе који трагају за правдом. Многи би људи рекли “ако се Муриз није успио изборити, ми такође нећемо моћи”. И онда би људи почели одустајати у неким својим биткама за правду. То би био пораз за цијело друштво. Ја не желим бити неко ко ће обесхрабрити људе. Желим се наставити борити – поручио је Муриз.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 26m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 54m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    18h 4m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 36m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    16h 55m
    0