Путин честитао Дан побједе

08.05.2022. 14:17
1
ИЗВОР: tanjug.rs

Руски председник Владимир Путин честитао је 77. годишњицу побједе у Великом отаџбинском рату лидерима и грађанима самопроглашених Доњецке и Луганске Народне Републике (ДНР/ЛНР), као и народима Украјине и Грузије.

Честитку је упутио и лидерима и грађанима Азербејџана, Јерменије, Бјелорусије, Казахстана, Киргизије, Молдавије, Таџикистана, Туркменистана, Узбекистана, Абхазије, Јужне Осетије и истакао да се на Дан побједе одаје почаст војницима и снагма у позадини који су сломили нацизам, пише Известија.

Предсједник Ррусије је позвао на спречавање оживљавања нацизма и очување истине о рату.

- Данас је заједничка дужност да спречимо оживљавање нацизма, који је донио толико патње људима из различитих земаља. Неопходно је сачувати и пренијети потомству истину о догађајима из ратних година, заједничким духовним вриједностима и традицији братског пријатељства - истакао је Путин.

У честитки председницима самопроглашених ЛНР и ДНР, Путин је истакао да се војници који учествују у, како је навео, "специјалној операцији боре да ослободе своју родну земљу од нацистичке прљавштине, баш као и наши преци". Изразио је увјерење да ће, како је истакао, "као и 1945. године, побједа бити наша".

У поруци упућеној ветеранима Великог отаџбинског рата и грађанима Украјине, предсједник Русије је истакао неприхватљивост освете идеолошких насљедника оних који су поражени у Великом отаџбинском рату.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Goran 08.05.2022. 18:48
    Ziv nam i zdrav bio predsednice
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 14m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 32m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 59m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 47m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 8m
    0