Putin čestitao Dan pobjede

08.05.2022. 14:17
1
IZVOR: tanjug.rs

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je 77. godišnjicu pobjede u Velikom otadžbinskom ratu liderima i građanima samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR/LNR), kao i narodima Ukrajine i Gruzije.

Čestitku je uputio i liderima i građanima Azerbejdžana, Jermenije, Bjelorusije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije i istakao da se na Dan pobjede odaje počast vojnicima i snagma u pozadini koji su slomili nacizam, piše Izvestija.

Predsjednik Rrusije je pozvao na sprečavanje oživljavanja nacizma i očuvanje istine o ratu.

- Danas je zajednička dužnost da sprečimo oživljavanje nacizma, koji je donio toliko patnje ljudima iz različitih zemalja. Neophodno je sačuvati i prenijeti potomstvu istinu o događajima iz ratnih godina, zajedničkim duhovnim vrijednostima i tradiciji bratskog prijateljstva - istakao je Putin.

U čestitki predsednicima samoproglašenih LNR i DNR, Putin je istakao da se vojnici koji učestvuju u, kako je naveo, "specijalnoj operaciji bore da oslobode svoju rodnu zemlju od nacističke prljavštine, baš kao i naši preci". Izrazio je uvjerenje da će, kako je istakao, "kao i 1945. godine, pobjeda biti naša".

U poruci upućenoj veteranima Velikog otadžbinskog rata i građanima Ukrajine, predsjednik Rusije je istakao neprihvatljivost osvete ideoloških nasljednika onih koji su poraženi u Velikom otadžbinskom ratu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Goran 08.05.2022. 18:48
    Ziv nam i zdrav bio predsednice
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 0m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    5h 24m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    3h 39m
    10
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 8m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    5h 18m
    0