Рањен Србин на сјеверу Косова

11.04.2023. 08:34
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Србин М. Ј. из Звечана рањен је касно синоћ из ватреног оружја недалеко од тог мјеста у близини Бистричког моста.

Како незванично сазнаје Косово онлајн, на њега је пуцано док је возио аутомобил на магистралном путу од Лепосавића ка Звечану.

Према ријечима доктора Николе Радојичића, дежурног хирурга КБЦ "Косовска Митровица", М.Ј. је оперисан и налази се у шок соби.

- Нешто после 22 сата на наше одељење примљен је пацијент са прострелном раном коју је задобио у пределу десне стране грудног коша. Доведен је у стању хеморалгијског шока, хитно је примљен и оперисан. Заустављено је крварење и он је сада тренутно ван животне опасности и смештен је у јединици интензивне његе на даље праћење - рекао је Радојичић за Косово онлајн.

Како кажу у Дому здравља Звечан, гдје је М. Ј. примљен и одакле је санитетом превезен у болницу у Сјеверној Митровици, наводи Косово онлајн, рањени је рекао да су на њега пуцали припадници специјалне јединице такозване Косовске полиције - РОСУ.

Косовска полиција тврди да полицајци нису учествовали у размјени ватре.

- Косовска полиција је 10. априла 2023. око 23.48 добила информације о повређеном ватреним оружјем на сјеверу и релевантне полицијске јединице предузеле су хитну полицијску акцију како би спровели истрагу поводом добијених информација - саопштено је из полиције.

Из полиције тврде да нису познате околности рањавања, али да њихови припадници синоћ и ноћас нису учествовали у било каквој, како су написали, "размјени ватре са појединцем или групом".

- Стога, на писање или питања која су упућена Косовској полицији од стране појединих српских медија, да ли је Косовска полиција умешана у пуцњаву и рањавање лица синоћ на Бистричком мосту, одговарамо да је на основу званичних информација, доказано да Косовска полиција није укључена у никакав случај пуцњаве, те остаје посвећена истраживању начина на који је повређено лице које се налази на лечењу у болничком центру у Сјеверној Митровици - закључују из Косовске полиције. 

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Отворен пут у селу Бањска Отворен пут у селу Бањска
РОСУ упала у манастир Бањска РОСУ упала у манастир Бањска
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 21m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 45m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    4h 0m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    20h 29m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 39m
    0