Ревизорски извјештај показао да је министарству украдено исто возило два пута за годину дана

01.08.2019. 19:34
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Канцеларија за ревизију институција БиХ, у финансијском извјештају о пословању Министарства безбедности БиХ за прошлу годину, на чијем је челу Драган Мектић, осврнуло се на помало апсурдан податак.

Наиме, у извјештају је наведено да је моторно возило марке ”тојота”, тип Ланд Цруисер, набављено средином 2016. године, вриједности 74.995 КМ, украдено  два пута у 2017. години

Први пут возило је украдено с паркинга Службе за заједничке послове институција БиХ у мају 2017. године, а други пут са паркинга овлаштеног Тојота сервиса у децембру 2017. године.

„Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево је обавјештено о извршеним дјелима крађе моторног возила. Министарство је,у јуну 2018. године, донијело Одлуку о стављању ван употребе наведеног моторног возила због крађе. Такође, предметном Одлуком је дефинисано да ће возило бити отписано уколико се не пронађе у року од шест мјесеци од ступања на снагу ове Одлуке, те задужен Сектор за правне, кадровске, опште и финансијско-материјалне послове да изврши потребна књижења у главној књизи и помоћној евиденцији о сталним средствима. Важно је напоменути да возило није било каско осигурано, тако да нема основе за подношење захтјева за покриће штете по осигурању. Такође, није утврђена евентуална дисциплинска одговорност или одговорност за материјалну штету запослених лица задужених за употребу возила“, стоји у ревизорском извјештају, пише Аваз.

Истакнуто је такође да је током цијеле године вршен  обрачун накнаде за прековремени рад (80 х/мјесечно) возачу министра.

„Висина исплаћених нето износа кретала се у распону од 385 КМ до 456 КМ мјесечно. Поред тога, поменутом лицу је сваки други мјесец текуће године исплаћивана стимулација у нето износу од 304 КМ“, навели су ревизори.

Ревизори су утврдили да је крајем 2017. године помоћник министра у Сектору за правне, кадровске, опште и финансијско-материјалне послове (Раденко Станић, оп.а) отишао на боловање које користи до данас.

Коментари 0
Повезане вијести
Гдје је извјештај Главног центра за бројање? Гдје је извјештај Главног центра за бројање?
Извјештај против десет лица због трговине дрогом Извјештај против десет лица због трговине дрогом
У фебруару забиљежена 43 кривична дјела У фебруару забиљежена 43 кривична дјела
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 24m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 19m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    8h 13m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 22m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 32m
    0