Русија: Кримски мост оштећен у нападу два украјинска беспилотна пловила (ФОТО)

17.07.2023. 09:48
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

Кримски мост су протекле ноћи напала два украјинска беспилотна пловила, саопштио је Национални антитерористички комитет Русије.

- У 3.05 часова два украјинска беспилотна пловила извела су напад на Кримски мост. Усљед извршеног терористичког напада оштећена је компонента аутомобилске траке Кримског моста. Том приликом погинуле су двије особе и повријеђено је дијете - наводи се у саопштењу.

У вези са инцидентом покренут је кривични предмет по члану Кривичног закона „Терористички акт“.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Телеграм/ Спутник Србија

На мјесту догађаја раде хитне службе, безбједносне структуре спроводе све неопходне оперативне и истражне радње.

- Истражитељи утврђују умјешане у организацију терористичког акта из редова украјинских специјалних служби и оружаних формација - истиче се у саопштењу.

Извор из органа реда рекао је репортеру Спутњика да ће бити извршено вјештачење експлозива.

Раније је први човјек Крима Сергеј Аксјонов саопштио да је на Кримском мосту обустављен саобраћај због инцидента код 145. стуба моста са стране Краснодарског краја. Он је позвао становнике Крима и госте полуострва да се уздрже од путовања преко Кримског моста и изаберу алтернативне правце преко нових региона.

Према ријечима губернатора Белгородске области Вјачеслава Гладкова, у инциденту су погинула два становника региона, мушкарац и жена, а повријеђена је њихова малољетна ћерка.

Захарова: Одлуку о нападу на Кримски мост донијели званичници Кијева уз учешће обавјештајних служби САД

Напад на Кримски мост извео је кијевски режим, одлуку о нападу донијели су украјински званичници и војска уз учешће америчких и британских обавјештајних служби, написала је на свом Телеграму портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

- Данашњи напад на Кримски мост извео је кијевски режим. Овај режим је терористички и има сва обиљежја међународне организоване криминалне групе - истакла је Захарова.

Она је навела да одлуке доносе украјински званичници и војска уз директно учешће америчких и британских обавештајних служби и политичара.

- Сједињене Америчке Државе и Велика Британија руководе терористичком државном структуром - закључила је дипломата.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    23h 1m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    18h 56m
    6
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    3h 37m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    15h 26m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    57m
    0