Саобраћај се на већини путева одвија редовно по мјестимично влажним коловозима

05.03.2022. 09:25
0
ИЗВОР: Катера

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима.

Због ниских температура, скрећемо пажњу на могућност наиласка на поледицу посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.  На дионицама у усјецима и поред камених косина, скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона, а на путевима на којима се изводе радови, на обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај, кажу из АМС Републике Српске.

Без обзира на временске и саобраћајне услове, возачима савјетујемо да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска-Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1-109, Брод на Дрини 2-Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

У току су радови на санацији овог клизишта.

ФБиХ:

Расквашеног снијега на коловозу овога јутра има на путним правцима Рипач - Врточе и Шујица - Купрес, па возаче позивамо на појачан опрез.

На осталим путевима у ФБиХ саобраћај се одвија по мјестимично влажном коловозу. На могућу поледицу упозоравамо у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На путевима у западним крајевима упозоравамо на јаке ударе вјетра. Скрећемо пажњу и на учестале одроне земље или камења на коловоз.

Гранични прелази:

На ГП у БиХ нема дужих задржавања

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 53m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 1m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 14m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 44m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 2m
    0