Saobraćaj se na većini puteva odvija redovno po mjestimično vlažnim kolovozima

05.03.2022. 09:25
0
IZVOR: Katera

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima.

Zbog niskih temperatura, skrećemo pažnju na mogućnost nailaska na poledicu posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova i na prilazima tunelima.  Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju i na povećanu opasnost od odrona, a na putevima na kojima se izvode radovi, na obavezno poštovanje privremene signalizacije, koja reguliše saobraćaj, kažu iz AMS Republike Srpske.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Radi izvođenja deminerskih radova na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park Sutjeska-Gusni put, doći će do povremenih obustava saobraćaja na dionci magistralnog puta M1-109, Brod na Drini 2-Vrba, opština Foča, od 08:00 do 15:00 časova, svaki radni dan u intervalima  po 30 minuta. (do 20. 03.2022.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici mag. puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

U toku su radovi na sanaciji ovog klizišta.

FBiH:

Raskvašenog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima Ripač - Vrtoče i Šujica - Kupres, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Na ostalim putevima u FBiH saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Granični prelazi:

Na GP u BiH nema dužih zadržavanja

Komentari 0
Povezane vijesti
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Na širem području Romanije zabijelio snijeg Na širem području Romanije zabijelio snijeg
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    22h 4m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    13h 2m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    21h 28m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    19h 43m
    12
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    6m
    0