Шаровић: Док су се љекари борили за животе, поједници су се богатили

05.06.2020. 13:26
0
ИЗВОР: Катера

Најлошији потез власти у Републици Српској током трајања пандемије је куповина тзв. пољске болнице, због чега се власт треба црвењети јер су дозволили да се, док се здравствени радници жртвују, спасавајући стотине живота, појединци и њихове фирме енормно богате у свеопштој муци - рекао је ово предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

Шаровић је нагласио да ванредно стање у Републици Српској није било потребно уводити.

- Ванредно стање властима је, прије свега, послужило да троше буџетски новац на јавне набавке без јавног надзора и прописане процедуре, што је нечувени скандал. Уз то, обрукали су се с набавком тзв. пољске болнице, а више функционера из власти нас је осрамотило и када су у вријеме врхунца пандемије корона вируса, с највећим бројем заражених и умрлих, бахато дернечили по журкама, изругивајући се народу и великим напорима здравствених радника да сузбију болест – истакао је предсједник СДС-а.

Он је казао да је на самом почетку пандемије министар здравља Шеранић добро почео да ради, али је убрзо напросто склоњен.

- Диригентску палицу непотребно је преузео члан Предсједништва БиХ из Републике Српске и почео са својим уобичајеним ријалитијем. Он је био и министар здравља и предсједник Владе, и шеф полиције, тумачио је прописе, шта може, шта не може, дијелио маске и респираторе, дочекивао авионе и камионе… Кад је враг однио шалу и кад су на површину избили сви скандали ванредног стања, он се изгубио, па је опет васкрснуо министар Шеранић да вади кестење… – образложио је Шаровић.

Шаровић је казао да је бачена велика сјена на набавку покретне болнице за коју сматра да је непотребна и да, уколико се реализује, неће послужити сврси, јер је пандемија иза нас.

- А имали смо толико слободних спортских хала, празних објеката, да их привремено искористимо. Лудо је било ући у ову авантуру и потрошити пет милиона КМ новца грађана ове земље. Здрав разум не би никад посегнуо за овом одлуком. Сумњу на корупцију треба хитно истражити, прије свега, Тужилаштво БиХ. Из посљедњих потеза актера ове сумњиве јавне набавке очито је да су схватили да ће морати одговарати – закључио је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Почиње нови систем фискализације у Српској Почиње нови систем фискализације у Српској
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 2m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 35m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    17h 16m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    22h 27m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    21h 41m
    0