Шаровић и Бореновић поручили - Декларација СДА пријетња миру и стабилности

21.09.2019. 16:32
0
ИЗВОР: Срна

Предсједник СДС Мирко Шаровић изјавио је да на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем изнио став да је најновија декларација СДА пријетња миру и стабилности БиХ, али да одговор српске стране не треба да буде “распирујући”.

– СДС мисли да распирујуће изјаве и поступања нису добра опција за Републику Српску, прије свега, и да треба дати мудрије одговоре. Сматрам да ми треба да будемо најзрелији фактор у БиХ – рекао је Шаровић новинарима у Београду, послије састанка.

Он је навео да је на састанку рекао и да је ријеч о непотребном документу који је корак уназад за напредак БиХ, као и пријетња за будуће односе.

Шаровић је навео како је Вучић данас желио да саслуша сваког од учесника састанка и чује како гледају на актуелну ситуацију.

Слика

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић оцијенио је да је кључна порука данашњег састанка да треба остати потпуно привржен Дејтонском споразуму и уставном уређењу БиХ у којој Република Српска има Уставом дефинисано мјесто.

– Желимо да позовемо све политичке факторе у БиХ да се врате у Дејтонски оквир или ћемо одбити било каву врсте сарадње са онима које ради на урушавању највећих вриједности које Република Српска има – рекао је Бореновић.

Бореновић је напоменуо да су сви ученици састанка осудили садржај декларације СДА која је антиуставна, антидејтонска и антицивилизацијска.

– Значајно је да Вучић стално истиче позитивну поруку сарадње мира и напретка цијелог региона и подршке уставном уређењу и Дејтонском мировном споразуму, као оквиру унутар кога треба да ће крећемо – сматра Бореновић.

Он је истакао да је веома штетно што СДА и друге странке својим програмским начелима желе да деградирају и политичку стабилност у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Сви се богате, само Додик осиромашио Сви се богате, само Додик осиромашио
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 6m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 5m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 18m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 47m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 20m
    0